Banchiza Urbană se simte, la a zecea sa apariţie, din ce în ce mai bine în paginile ei de exploratoare de povești și gusturi. Fiind un număr de vară, Banchiza a călătorit unde a văzut cu ochii: la deal și munte, la baltă sau la festivaluri care impresionează, dincolo de muzică, și prin povestea designului. Și-a păstrat bunul obicei de a pluti și în ape internaţionale, ajungând până în insulele Ciclade. Pe drum, a întâlnit oameni care cutreieră lumi: căutând zâne de fotografiat, folosind ilustraţia sau lemnul pentru a recrea realitatea, învârtind cu plăcere mici pe grătar de mai bine de 40 de ani, pedalând sute de kilometri pentru a descoperi sensuri.
igloo îngust, revista din revistă, s-a dedat cu plăcere văratică la delicii precum îngheţata artizanală sau braga, ajungând până în Slatina, la vestitul Atlet Albanez. După care a trecut la lucruri extrem de serioase… mici apetisanţi și grătare bine încinse. Siesta de după masă se face obligatoriu și leneș prin grădinile bucureștene, dar și prin cafenelele sau bistrourile proaspăt apărute.
La desert am ajuns la Maize, pentru a-l cunoaște pe chef Alex Petricean, care ne-a spus cum merg lucrurile în noua bucătărie românească și cum poveștile și mâncarea trebuie savurate întotdeauna împreună.