Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Berlin

      Berlin

      9.3 / 10 ( 4 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      72
      Colectie:
      ISBN:
      9786064305411
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 21cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Poezia Kristei Szöcs, extrem de muzicala, extrem de depresiva, este puternica in sensul in care cineva poate sa ajunga la un limbaj al semnelor diseminarii sentimentelor intr-o lume pe care eu niciodata nu am sa o pot vedea, dar pe care mi-o imaginez ca pe o lume a unei splendori depresive si asumate. Poezia Kristei nu e deloc feminista, nu este deloc erotica la modul grosolan. Ii doresc sa devina o mare poeta a interioritatii ei, printr-un limbaj al unei amintiri care sa nu sufoce poezia, ci mai degraba sa o deschida spre lume.

      Angela Marinescu

      Dar si eu sunt un om al exceselor, dar si universul meu e un univers ecou, iti vine deseori sa exclami in vreme ce citesti cartea Kristei Szöcs; fiindca e atâta enorma caldura umana in ea, fiindca hasureaza atâtea zone vitale ale umanitatii noastre post-umane, incât e imposibil sa nu te regasesti si pe tine in paginile ei. Și sa nu te intelegi. E imposibil sa citesti cartea ei & sa nu te impaci cu tine. Cel putin temporar. Ăsta e unul dintre cele câteva lucruri esentiale pe care literatura le poate face pentru noi – iar asta face din Krista Szöcs una dintre poetele esentiale ale generatiei ei.
      Radu Vancu

      O distopie cu nume de oras plus un cuminte excesiv sau invers. O deconstructie interioara, o stramutare dincolo de utopie si distopie, o fericire in imaginarul exceselor. La sfârsit te intrebi: berlin? ce e berlin? unde e berlin, am fost vreodata acolo? oricine poate merge acolo? e un substantiv comun? Nici excesul, nici Berlinul nu sunt ceea ce par a fi atunci când calatoresti cu Krista. Și nici macar poezia, desi ea e prezenta peste tot, ea unifica lumile-ntre ele. Et in Berlin ego.
      Svetlana Carstean
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.