Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Bosnia. Partaj

   Bosnia. Partaj

   10.0 / 10 ( 1 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2014
   Tip copertă:
   Paperback
   Nr Pag:
   136
   ISBN:
   9789732330852
   Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   „Observ in ultima vreme o tendinta a tinerilor poeti romani de a iesi din sine si de a-si indrepta atentia spre ce se intimpla in jurul lor. Nici unul insa, pina acum, nu a reusit sa scrie o poezie a realului de valoarea celei din Bosnia. Partaj al Mirunei Vlada, un volum ce are precizia unui reportaj social si finetea perceptiei pe care numai poezia adevarata o poate contine. Intre tragedia individuala si cea colectiva, intre sfisierea unei tari de dupa un razboi si devastarea sufleteasca de dupa despartirea unui cuplu, intre istoria reala si senzatiile subiective, intre vocile numeroaselor femei bosniace carora autoarea le deleaga vocea pentru a spune povestea tarii lor si vocea femeii care-si analizeaza propria drama, cumva, misterios, se intretese o poezie puternica, densa, care o confirma pe Miruna Vlada ca pe una dintre poetele de prima linie ale generatiei sale.” (Luminita Corneanu)

    „Auden observa undeva ca exista antifascisti dedicati care-si conduc viata erotica de parca ar invada Polonia. In Bosnia. Partaj, Miruna Vlada procedeaza oarecum convers anti-fascistului lui Auden – scrie, adica, despre lumea atroce din Bosnia pasionale poeme de dragoste. Poezia ei e o Bosnie devastata & splendida, dupa cum Bosnia ei e un poem devastat & splendid. Dincolo de asta, important mi se pare ca, printr-o astfel de intelegere a poeziei ca empatie pentru marginalii distrusi de Istorie, Miruna Vlada reabiliteaza, in sfirsit, la noi conceptul de poezie politica. Cea mai buna carte a ei, fara dubiu.” (Radu Vancu)

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.