Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Brancusi: Surse romanesti si perspective universale

   Brancusi: Surse romanesti si perspective universale

   6.3 / 10 ( 12 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2023
   Tip coperta:
   Hardcover
   Nr. pagini:
   296
   Traducatori:
   ISBN:
   9786069449516
   Dimensiuni: l: 24cm | H: 31cm
   Indisponibil
   Indisponibil online

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Ediție bilingvă: română – engleză

   Autori: Ioana Vlasiu, Elena-Bobi Dumitrescu, Matthew Gale, Ariane Coulondre, David Grob, Doina Lemny, Cristian-Robert Velescu, Mica Gherghescu, Valerie Loth, Georges Banu, Sorana Georgescu – Gorjan.

   „Opera lui Brâncuşi: nu este o expresie locală, ea este esența celei mai înalte expresii de puritate universală şi va rămâne pentru secolele următoare ca singurul obstacol de netrecut.“ (Constantin Brâncuși)


   Cu ocazia Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, Muzeul Național de Artă Timișoara găzduiește cea mai importantă expoziție din Europa de Est din ultimii 50 ani, dedicată artistului român Constantin Brâncuși, organizată în parteneriat cu Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România și curatoriată de Doina Lemny, reputată specialistă în opera lui Brâncuși.

   Expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale este însoțită de un catalog bilingv român/englez, care reunește texte inedite ale istoricilor de artă (români, francezi și englezi) despre artist și despre lucrările expuse, urmate de o biografie actualizată conform cercetărilor recente. Totodată, în catalog sunt reproduse 190 de imagini ale sculpturilor, desenelor și fotografiilor lui Brâncuși, dar și imagini documentare, cum sunt cele de la construcția Coloanei fără sfârșit.

   Cele 16 eseuri sunt consacrate operei lui Brâncuși, de la operele realizate în perioada 1907 – 1914, la celebrul proces contra Statelor Unite (1926-1928), până la construcția ansamblului de la Târgu Jiu (1937-1938). O serie de texte subliniază rolul capital pe care l-au avut fotografia și filmul în creația și receptarea artistului.

   Catalogul Brâncuși: surse românești și perspective universale este o publicaţie mult așteptată în spațiul editorial românesc, care, împreună cu această importantă expoziție, ne oferă prilejul de a redescoperi dintr-o nouă perspectivă opera unuia dintre cei mai importanţi sculptori ai secolului XX.


   ”Expoziţia organizată la Timişoara încearcă să puncteze anumite aspecte ce evocă legătura artistului cu ţara sa natală, cu arta şi literatura românească, lăsând publicului libertatea să sesizeze aceste relaţii după propriile intuiţii şi simţăminte. De aici, necesitatea de a prezenta capitole importante din creaţia sa punând accentul pe prima perioadă, ce poartă însemnele formării sale în România, şi pe dialogul pe care l-a întreţinut în permanenţă cu confraţii săi de la Bucureşti prin participarea la diverse manifestări artistice.”

   (Doina Lemny, curatoarea expoziției ”Brâncuși: surse românești și perspective universale”)


   ”Vă invităm în aceste pagini să porniți într-o călătorie de (re)descoperire, o explorare menită să pună sub semnul întrebării orice păreri preconcepute și să sondeze adâncimile extraordinarului univers artistic al lui Constantin Brâncuși. Sperăm ca acest catalog să vă însoțească, să vă fie călăuză și să vă ajute să descoperiți comorile ascunse ale expoziției Brâncuși: Surse românești și perspective universale.”

   (Ovidiu Șandor, comisarul expoziției; Președinte, Fundația Art Encounters)

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.