Acesta carte apare, si apare, si apare, si ne gandim ca nu va disparea niciodata sau, macar in acest secol in care, inca putem vorbi despre noi ca despre fiinte pofticioase; a fost editata prima data acum 15 ani si consideram ca, acum avem un jubileu.
Editura isi aduce aminte ca lucrarea Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti este urmarea unei viziuni a etnoculinarului romanesc, pe care vestitlul scriitor si om de televiziune, Radu Anton Roman a avut-o umbland intr-o vara prin satele prafuite ale patriei. Scrierea a coincis cu o larga cercetare documentara care a hranit bogat si suculent si emisiunea de televiziune si a mangaiat timp de sapte anu, duminica de duminica pe romanii nostalgici, si pe cei curiosi, si pe cei rafinati, dar, si pe cei ce se uitau in jur sa gaseasca o formula identitara cu care sa se impace mai usor. Facand atata de mult timp asta, in felul lui constiincios, vesel si dezinvolt, Radu Anton Roman a umplus, cu statura sa imensa, acea "sectiune a patrimoniului cultural national imaterial" pe care o vedea la baza existentei poprului roman, puternic legat de pamantul lui.
Aniversam o fapta importanta a unui om important.
Ion Bansoiu
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicarii:
2014
Editura:
Tip coperta:
Hardcover
Nr. pagini:
782
ISBN:
9789735969462
Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
Doar în librărie
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!