Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Bufnita Din Daramaturi

      Bufnita Din Daramaturi

      Insomnii teologice
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2005
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      466
      ISBN:
      2000000162171
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Bufnita din daramaturi. Insomnii teologice, de Mihai Neamtu - carti teologie academica Fundatia Anastasia

      Fara exercitiul iertarii si al improvizatiei n-am putea dialoga. Oral sau in scris, comunicam fragmentar, fara prea mult ragaz, cu acuta constiinta a imperfectiunii. Viata insasi pare sa fie o imensa paranteza. La inceputul si la sfarsitul conversatiilor pe care le propune cartea de fata, autorul are acest sentiment durabil al nedesavarsirii. Ar putea fi o scuza faptul ca toate textele reproduse aici sunt, in sens literal, niste elucubratii? Rezultat al unor insomnii netratate, nascute din dialogul cu prietenii studentiei, aceste schite nu depasesc limitele unor contingente epistolare.
      „Bufnita din daramaturi” isi propune redescoperirea tonului profetic in ambientul urban al teologiei. Pe acest drum, provocarea unor prejudecati bizantine si reflexe pietiste este inevitabila. Printr-un spontan efect retoric, multe din eseurile de fata n-au scapat de „capcanele” generalizarii. Totusi, n-am vrea ca hiperbola sa spuna mai mult decat poate sustine o simpla figura de stil. In prea multe cercuri de „savanti”, care nu mai pricep adevarul ca orizont, ci ca exactitate, Biblia insasi a ajuns sa fie deconstruita pe temeiul neverosimilitatii sale empirice. Cand sunt prost citite, textele lui Ieremia si Amos nu par decat o aglomeratie de exagerari. Pesemne, ideologii corectitudinii politice vor vedea in tirada lansata de Iisus impotriva fariseilor doar un abuz de serviciu in interpretare. La urma urmei, au existat printre farisei si caractere exceptionale: Nicodim, bunaoara (Ioan 3,1). Parintii Bisericii insa – dintre care nu putini manuitori ai adjectivului – ne cer sa vedem in Evanghelie documentul care proclama de sus valoarea infinita a exceptiei, in contra gandirii masificate. Prin urmare, atunci cand risca sa spuna prea mult, aceasta carte nu vrea decat sa confirme intelepciunea traditiei, care vede in teologie un comentariu la experienta personala a libertatii.
      Eseurile de fata se doresc a fi punti intre lumi care, de regula, se ignora. Oferim cititorului un manunchi de insemnari care pledeaza diletant si eclectic in favoarea dialogului critic dintre discipline si specializari. Fara aceasta confruntare nu cred ca putem vorbi despre modernitate, si cu atat mai putin despre Evanghelie.


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.