Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


       Camera obscura

      Camera obscura

      Vis, imaginatie si banda desenata
      5.5 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Nr. pagini:
      264
      ISBN:
      9789732330623
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Acest volum este o invitatie la calatorie. Dincolo de copertele sale, se intrevede un continent de semne, lumini si culori. Prin puterea ei de a da trup inchipuirilor noastre si de a uni cuvintul si imaginea in cadrele ei narative, banda desenata este expresia rafinata si unica a sensibilitatii moderne. Departe de a fi un gen minor, ea este incarcata de traditie si deschisa catre temeritatea experimentului. Descoperirea ei este redescoperirea propriului nostru curaj de a visa.

      „Cosmopolita si eclectica, banda desenata este insufletita de spiritul viatic al aventurii si de parfumul libertatii, multi dintre eroii ei legendari imbinind o incurabila noblete cu o minte agera de detectiv si cu un idealism imbatabil. Cu acest remarcabil volum, Ioan Stanomir releva complexitatea unui univers particular care nu de putine ori transcende cultura populara catre unicitatea, rafinamentul si subtilitatea capodoperei. Eliminind sistematic prejudecata benzii desenate ca gen minor, autorul reda convingator demnitatea unei specii artistice exilate, cel putin la noi, in zona literaturii pentru copii. El analizeaza banda desenata in contextul istoriei culturale europene alaturi de marea literatura, de marea cinematografie, confruntind background-ul ideologic al unor scenarii cu caracterul exemplar al personajelor inscrise indelebil in memoria atitor generatii.
      Purtindu-ne pe un traseu fascinant, inubliabil, de la superdetectivul Tintin insotit de simpatic-devotat-infatigabilul Milou la exoticul si rafinatul dandy calator Corto Maltese, Ioan Stanomir devine un ghid de o sensibilitate estetica, o exigenta stilistica si o subtilitate hermeneutica aflate la confiniile cu marea literatura critica si formulele cele mai elevate de eseu. Insa, mai presus de toate, pentru Ioan Stanomir, culorile benzii desenate ramin culorile nostalgiei. Cine citeste isi aminteste.” (Angelo Mitchievici)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.