Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Carmen Sylva : Regina poeta

      Carmen Sylva : Regina poeta

      8.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      216
      ISBN:
      9786065870666
      Dimensiuni: l: 16.5cm | H: 23.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Apreciată la vremea ei pentru angajamentul şi talentul de a media între culturi, Regina Elisabeta a României (1843-1916) este considerată până în zilele noastre drept una dintre cele mai importante mediatoare ale literaturii şi culturii româneşti în spaţiul de limbă germană de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

       

      Prin apariţia sa neconvenţională ca scriitoare, sub pseudonimul literar Carmen Sylva, angajată în propăşirea dinastiei române, prima regină a României, Elisabeta, a demonstrat în faţa publicului semnificaţia modernă a „profesiei“ de soţie de monarh, un exemplu pe care succesoarea sa, Regina Maria a României îl va desăvârşi.

       

      „Regina şi eu urmăm două căi diferite, dar idealul nostru este acelaşi.“ Regele Carol I al României

       

      „În ciuda atitudinii mele critice din tinereţe, astăzi îmi dau seama că am învăţat multe de la regina poetă. A fost un strălucitor model de amabilitate, de maniere perfecte şi de generozitate. (...) A fost o mare personalitate, şi odată cu ea o întreagă epocă s-a sfârşit. A fost o figură unică – Carmen Sylva: regina poetă.“ Regina Maria a României

       

      Silvia Irina Zimmermann (născută în 1970 la Sibiu) a studiat la universităţile din Sibiu şi Marburg şi este doctor în literatură germană cu o teză despre opera literară a Carmen Sylvei. A publicat mai multe cărţi despre regina poetă şi este iniţiatoare şi membră fondatoare a Centrului de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied din Neuwied.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.