Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Cartea funciara. Vol. 1 - Legea 7/1996. Vol. 2 - Noul Cod civil

   Cartea funciara. Vol. 1 - Legea 7/1996. Vol. 2 - Noul Cod civil

   5.0 / 10 ( 1 voturi)
   Categorii:
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2012
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   1890
   ISBN:
   9789731278377
   Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
   Adaugă în coș
   19900
   Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat
   Livrare astăzi cu bicicleta.
   Livrare în 24h! (a doua zi)

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Concentrarea intr-o singura culegere a intregii practici judecatoresti si a titlurilor doctrinei in materia cartii funciare, publicata pe parcursul a mai bine de un secol (1886–2011) in periodicele juridice, grupate, potrivit tematicii dezbatute, pe articolele din Legea nr. 7/1996 si pe cele din Noul Cod civil, in materia cartii funciare si a uzucapiunii, are un rol de prima mana in unificarea acesteijurisprudente inprezent. Autorul, in prezent judecator la Curtea de Apel Cluj, a fost judecator delegat la biroul de carte funciara al Judecatoriei Cluj-Napoca la inceputul anilor 2000.

   Proiectul acestei culegeri cuprinde munca de mai bine de 6 ani, fiind consultate un numar de 112 titluri de periodice, de la aparitia acestora si pana in prezent, sau pana la incetarea aparitiei. Sunt selectate si ordonate 902 hotarari judecatoresti grupate pe 852 de itemi, din care 128 sunt adnotate, ca si un numar de aproximativ 335 titluri de articole de doctrina (cele mai multe fiind pronuntate sau aparute in Transilvania). Principiile si regulile cartii funciare au ramas aproape neschimbate de-a lungul vremii, ceea ce a permis alcatuirea lucrarii Cartea funciara.

   Avand in vedere ca, dupa multiple incercari esuate, s-a decis si s-a reusit in prezent aplicarea sistemului cartilor funciare la nivelul intregului teritoriu al tarii si unificarea acestuia, publicarea unei culegeri substantiale de practica judiciara, care sa aiba in vedere sistematizarea pe articole a intregii practici judiciare aparute in toate publicatiile juridice romane si a titlurilor doctrinei, nu poate decat sa aduca beneficii vietii juridice romane de la acest moment.

   Jurisprudenta si doctrina publicata au fost grupate cronologic, dupa tematica dezbatuta, pe fiecare articol din actele normative ce reglementeaza cartea funciara, anume Legea nr. 7/ 1996 si Noul Cod civil, precum si cu privire la uzucapiunea imobilelor. Pentru a evidentia asemanarile sau deosebirile de reglementare, dupa fiecare text in vigoare s-au mentionat, cu caractere italice, si textele echivalente abrogate din Decretul-Lege nr. 115/ 1938 respectiv din Legea nr. 7/1996.

   Lucrarea Cartea funciara cuprinde si un index, o lista cu explicatii si abrevieri, una cu hotararile ordonate cronologic si pe instante, cat si o lista cu publicatiile consultate.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.