• 0
      Coșul tău este gol.
      Cartea nuntii

      Cartea nuntii

      0.0 / 10 ( voturi)
      NaN
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2025
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      208
      ISBN:
      9786067651867
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm | 1.4cm

      1600
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat
      Livrare astăzi cu bicicleta.
      Livrare în 24h! (a doua zi)

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      G. Calinescu este un scriitor de referinta al literaturii romane interbelice si al literaturii romane in ansamblul ei. Desfasurandu-se pe mai multe paliere ale literaturii, el se regaseste atat in spatiul literaturii beletristice, materializata in romane, poezii, piese de teatru, dar si in domeniul criticii si istoriei literare, unde inoveaza modul de analiza si interpretare a operei literare.


      In 1933 apare primul roman, cu titlul Cartea nuntii. In legatura cu acest roman, autorul nota in Istoria literaturii romane ca a fost scris cu intentia, pe de o parte, de a se re­crea, pe de alta, de a face un exercitiu minor in vederea unei planuite opere epice... Spatiul derularii actiunii este unul mo­dern, unde se regasesc automobilele, barurile, si aici il pla­seaza pe profesorul Jim Marinescu. El se intorsese de la studii din afara tarii si se indragostise de Vera, cu care se si casa­to­reste. Dra­gostei lor li se opune asa-numita casa cu molii, ce desemneaza o lume a destramarii si a mortii. Se dezvaluie in acest mod evolutia de la geneza la declin a sentimentelor frumoase intr-un cadru social ostil...


      Prin intreaga sa opera, G. Calinescu este o figura reprezentativa a istoriei literaturii nationale, fara de care nu s-ar face asocierile intre operele literare care se realizeaza acum si, daca nu ar fi revolutionat arta criticii literare si a abordarii scriitorilor si a operelor lor, pro­babil ca literatura nationala nu ar fi fost completa.
      -- Prof. Victor Drujinin, Istoria literaturii nationale pentru Invatamantul preuniversitar, Ed. Andreas, 2010
      Recenzii și comentarii
      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.