Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Cine sunt? Ce sunt?
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Varsta recomandata:
      14-16 ani
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      96
      ISBN:
      9786068102757
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 22.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cine sunt? Ce sunt? este cartea Concursului Humanitas în licee, un concurs de cultură generală. Capitolele acestui volum sunt temele etapelor primei ediţii a Concursului Humanitas în licee: Secolul 19 • Darwnismul • Grecia antică • Naşterea universului • Istoria românilor

      Autori: Ioana Pârvulescu, Vlad Zografi, Andrei Cornea şi Cătălin Strat
      Grafica: Mihail Coşuleţu

      „Aveam 14 ani (asta era prin 1956) și eram elev la Gheorghe Lazăr când am aflat că voi face parte din echipa care va reprezenta liceul la concursul Drumeţii veseli. Echipa adversă era de la Colegiul Sfântul Sava. Înfruntarea dintre două licee, care avea loc în fiecare duminică la ora 11, se transmitea în direct la radio. Miza concursului erau o bicicletă (marca Victoria) și o excursie. Bicicleta era pentru elevul care «rămânea în picioare» pe tot parcursul concursului, iar excursia (la munte) era pentru clasa lui.
      În urmă cu câțiva ani, Humanitas Multimedia a îmbrăcat în haine noi Drumeţii veseli şi a propus câtorva dintre cele mai bune licee din țară un concurs de cultură generală cu bibliografie Humanitas. A rezultat un spectaculos remake al concursului de acum mai bine de 50 de ani: făcut în libertate, fără spaima cenzurii (temele și întrebările de pe vremuri erau aprobate «la partid»), cu cei mai aleși intelectuali ai țării ca autori ai întrebărilor, 22 de licee din 10 orașe înscrise încă de la prima ediție... Așadar un spectacol ludic-cultural de cea mai bună calitate. Și acum, iată, un prim volum dintr-o serie care reprezintă o încântătoare plimbare prin lumea culturii generale.
      Scenariul Concursului Humanitas în licee – bazat pe cele două clase de întrebări Cine sunt? Ce sunt? – a fost scris de Ioana Pârvulescu, care, la rândul ei, a avut în minte concursul de cultură generală de la France 3 al lui Julien Lepers, Questions pour un champion. Dar în tiparul acestuia ea a adăugat, introducând secvențe de proză romanescă, umor, subtext, spirit ludic și viață. Modelul oferit de Ioana Pârvulescu a devenit apoi regulă pentru toți ceilalți autori." (Gabriel LIICEANU)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.