„Această lucrare se doreşte a veni în sprijinul celor ce recoltează ciuperci din flora spontană, pentru a putea evita greşelile şi confuziile inerente. Nu este o lucrare pentru micologii specializaţi, nu abordează detaliile ce ţin de expunerea la microscopul optic, electronic sau cu baleiaj a unor părţi componente ale ciupercilor. Se face referire la părţile ciupercilor ce se pot observa cu ochiul liber, formă, culoare, gust, consistenţă, miros, reacţie la atingere, la rupere sau tăiere etc., iar pentru specialiști numai date sumare despre spori, pori, tuburi. (...) Lucrarea cuprinde o parte generală precum: biologia, morfologia, compoziţia chimică, valoarea, importanţa ciupercilor în natură, habitatul şi apariţia, numărul speciilor de ciuperci și sfaturi utile privind recoltarea din flora spontană. Tot aici veți găsi și sindroamele de otrăviri, în funcție de specia de ciuperci otrăvitoare ingerată, cât și măsurile de prim ajutor până la sosirea ambulanței.”
Ciuperci comestibile, medicinale si otravitoare
Din Romania si din alte tari
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicarii:
2022
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
342
ISBN:
9786064907721
Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
Indisponibil
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!