Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Comenzile plasate între 24.12, ora 13.00 și 26.12 vor fi procesate începând cu 27.12. Puteți însă comanda oricând un voucher cadou - bucuria care ajunge instant la destinație.
      Program special de Crăciun pentru asistență telefonică: 24.12: 9.00 - 18.00 / 25 - 26.12 - închis.

      Colectionarul de sarmale

      Colectionarul de sarmale

      8.4 / 10 ( 21 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2023
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      700
      Ilustratori:
      ISBN:
      9786068715346
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 23.5cm
      Adaugă în coș
      12900
      Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice este o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite media în perioada 2017-2023. Volumul cuprinde și câteva texte care au apărut în Curatorul de Zacuscă. Cartea are peste 700 de pagini, copertă cartonată și este structurată în 13 capitole tematice și este ilustrată de artistul Mihai Coșulețu.


      Așa cum nici Curatorul de Zacuscă nu a fost exclusiv despre zacuscă, nici Colecționarul… nu este o carte dedicată sarmalelor. Avem și sarmale, dar aș spune că sunt minoritare, dar nu numai. Este o carte despre gastronomie la modul general, nu una de rețete deși în destul de multe articole citez din cărți vechi de bucate. În cele peste 700 de pagini am publicat o selecție dintre textele mele scrise în ultimii 7 ani. Habar nu am dacă am scris mult sau prost sau mult și prost. Știu sigur că mai am mult de scris și că încerc să o fac din ce în ce mai bine.

      Tatuajele de pe copertă sunt pe mâna mea stângă și reprezintă cele trei cărți scrise până în prezent. Cum coperta Curatorului de Zacuscă a fost ilustrată cu mâna dreaptă care are alte tatuaje, deja mă gândesc, îngrijorat, la viitoarea copertă.
      Dacă citiți aceste rânduri deja vă mulțumesc că mă băgați în seamă și vă urez poftă bună... la lectură. -- Cosmin Dragomir

      Textele au lungimi și stiluri diferite funcție de necesitățile editoriale ale canalelor media unde au fost publicate în primă fază.

      Prefață: Diana Popescu
      Postfață: Adriana Sohodoleanu

      Cosmin Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari de la noi. În 2017 a lansat gastroart.ro prima revistă de specialitate dedicată cercetării istoriei gastronomiei și ospitalității românești, în 2018 editura omonimă specializată în valorificarea patrimoniului gastronomic. Este, alături de Cezar Ioan și Nico Lontras, coinițiator al Congresului Național de Gastronomie și Vin și al legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului.

      A mai publicat:
      Curatorul de zacuscă, 2021
      Dulce Românie, o istorie a deserturilor de la noi, 2022 (coautor)

      A organizat zeci de conferințe, dezbateri, comunicări pluridisciplinare cu tematică gastronomică, evenimente culinare.

      Scrie constant pe cosmindragomir.ro, gastroart.ro, eisberg.ro, zilesinopti.ro, mindcraftstories.ro, revistatomis.ro și câteodată pe dilemaveche.ro sau vinul.ro
      Vorbește tare și apăsat în calitate de gazdă în podcastul Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali – primul podcast dedicat 100% gastronomiei.

      Premii:

      Gault & Millau, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, Asociația Națională a Jurnaliștilor de Turism, HoReCa School
      webstock:
      2021 – locul III Best Company Blog – Salata de vorbe pentru Eisberg: #simplyfresh;
      2022 – locul II Best Branded Podcasts cu #amintirigustoase by Cronicari Digitali & Electrolux)


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.