Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Continentul uitat
   Continentul uitat
   Continentul uitat
   Continentul uitat
   Continentul uitat
   Continentul uitat
   Continentul uitat

   Continentul uitat

   America micilor orase
   9.0 / 10 ( 1 voturi)
   Categorii:
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2019
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   336
   ISBN:
   9789734678143
   Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   După ce a petrecut zece ani în Anglia, Bill Bryson vrea să-şi rememoreze copilăria, aşa că pleacă din locul în care s-a născut, Des Moines, Iowa, într-o călătorie prin 38 dintre statele americane, pe care o documentează cu mult umor. Autorul speră să se reîntîlnească cu peisajele idilice ale copilăriei sale, însă găseşte lanuri nesfîrşite de porumb, benzinării, moteluri şi localuri care arată peste tot aproape la fel şi sunt populate de oameni care seamănă uimitor de mult unul cu altul. Un jurnal de călătorie despre o lume mai puţin cunoscută, un amestec imprevizibil de kitsch şi frumuseţe, cartea lui Bill Bryson combină descrieri ale vieţii din micile oraşe în care ajunge autorul cu povestiri despre tinereţea lui şi despre America şi americani, toate însoţite de comentariile lui sarcastice inegalabile.

   Media

   Am fost mereu fascinat de lumea orașelor mici americane, pe care le-am descoperit prin filme & seriale, dar și prin intermediul romanelor. Mi-e greu să descriu exact de unde vine fascinația asta, e ceva ce ține de atmosferă, și când spun asta mă gândesc în primul rând la „banalitatea” și monotonia vieții din Midwest, și mai puțin la forfota de pe Coasta de Est și cea de Vest. […]

   După o perioadă lungă petrecută în Anglia, Bryson se întoarce în orașul lui natal, Des Moines, Iowa, de unde pornește într-o lungă călătorie cu mașina prin 38 de state (de-a lungul a 14.000 de mile). Tonul autorului, în timp ce trece prin zeci de orașe aruncate în pustiu (și care arată toate la fel), e unul cât se poate de tăios și plin de sarcasm. E tonul omului care încearcă să-și redescopere țara după o lungă absență, și care nu se ferește să facă observații acide despre tot ce vede în jur. În același timp, continentul uitat este un fel de mini-cronică a unei lumi pierdute, afectată de șomaj, poluare și gentrificare, și care nu mai are nicio legătură cu proiecțiile glorioase din America anilo ‘50.

   Mai multe poti citi aici.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.