Cuvânt înainte de Alice Callahan
Traducere de Veronica Sidon
Nimic nu e mai de preț pentru un părinte decât fericirea copilului său, iar cartea de față te va ajuta să le oferi celor mici o viață împlinită și fericită.
Pornind de la cercetări științifice recente și de la propriile observații, dr. Jenny Barnett, specialistă în neuroştiinţe, și Alexia Barrable, profesoară cu bogată experiență, descriu zece practici pentru a spori fericirea cotidiană a copiilor în familie, la școală și în societate. Sfaturile și activitățile sunt grupate în jurul câtorva teme principale:
• starea de bine (mici bucurii, ieșiri în natură, sărbători)
• gesturile și activitățile care întăresc legăturile sufletești (zâmbete, cântece, atingeri)
• găsirea rostului și armoniei acasă și în sala de clasă
• cultivarea recunoștinței și atenției față de ceilalți
• mindfulness.
Pentru unele dintre aceste activități nu e nevoie de mai mult de câteva minute. Dar, cum ne asigură autoarele, dacă reușim să le includem în rutina zilnică fericirea durabilă e garantată.
„Această carte nu te va învăța cum să fii un părinte fără cusur sau să crești copii perfecți, dar îți va da câteva idei despre cum să faci zilele petrecute alături de copii mai plăcute, mai pline de sens și, în cele din urmă, mai fericite.“ – ALEXIA BARRABLE
ALEXIA BARRABLE lucrează de mulți ani ca învățătoare și e pasionată de transpunerea în practică a celor mai noi cercetări din domeniul educației, atât la școală, cât și acasă. Inspirată de continua dezvoltare a psihologiei pozitive, i‑a cerut ajutorul prietenei ei Jenny Barnett, neurocercetător, pentru a scrie cartea Cum să crești un copil fericit. Alexia a predat la școli din Grecia și din Marea Britanie. De asemenea, a ținut un curs în cadrul Masteratului în Educație de la Universitatea din Dundee, Scoția.
JENNY BARNETT este neurocercetător și are ca domeniu de interes aplicarea practică a științelor cognitive. A studiat la universitățile Oxford, Cambridge și Harvard și este cercetător onorific asociat la catedra de psihiatrie de la Cambridge. A publicat, singură sau în colaborare, peste cincizeci de lucrări științifice care investighează sănătatea mintală și cauzele bolilor mintale.