Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      De la Antichitate la Renastere. Cultura si civilizatie europeana

      De la Antichitate la Renastere. Cultura si civilizatie europeana

      9.0 / 10 ( 3 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Nr. pagini:
      260
      ISBN:
      9786065371163
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Moştenirea trecutului a definit şi îmbogăţit Europa, în unitatea şi diversitatea sa. În context, poate fi formulată o întrebare legitimă: există o cultură europeană dea­supra particularităţilor culturale locale? Este neîndoios că discuţia rămâne deschisă şi se vor găsi partizani ai ideii şi contestatari. Diversitatea culturală a Europei reprezintă bogăţia şi slă­biciunea sa, dar a face apel la noţiunea de cultură europeană, raportat la alte arii cul­turale, constituie „un factor de legitimare a construcţiei europene”.

      ***

      Lumea antică greacă a oferit Europei primul model de civilizaţie… Nu trebuie să uităm însă că civilizaţia greacă se sprijină pe influenţele primite de la orientali şi pre-eleni. S-a vorbit despre un „miracol grec”, însă grecii înşişi au deţinut un rol de „releu” între marile civilizaţii ale Orientului şi Roma, care le-a dus mai departe, către Evul Mediu şi epoca modernă. Pe de altă parte însă, influenţele orientale îşi fac simţită prezenţa în perioada de constituire a culturii şi civilizaţiei greceşti, dar realizările ulterioare ale lumii elene vor fi unice, originale.

      Grecii au manifestat o preocupare constantă pentru căutarea celui mai bun regim politic, pentru aflarea adevărului şi desăvârşirea omului. Au iniţiat ştiinţa raţională şi filosofia. Gândirea filosofică greacă a găsit în ordine şi măsură principiile ideale ale organizării lumii.

      Aristotel afirma, pe bună dreptate, că dacă grecii ar deţine o constituţie unică ar fi capabili să guverneze lumea. Elevul său, Alexandru, şi-a propus să conducă întreaga lume, dar prin forţa armelor. Meritul lui Alexandru a fost însă acela de a demara realizarea unei fuziuni între cultura greacă şi cea orientală. Pentru el, care nu gândea în termeni de cetate, distincţia dintre grec şi barbar era irelevantă. Totuşi, nu a dispus de timpul necesar pentru a crea o structură administrativă pe care să se ridice, să se sprijine, imperiul său. Această structură va fi construită de Roma, moştenitoarea elenismului.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.