Malcolm Gladwell oferă o examinare solidă a interacțiunilor noastre cu necunoscuții – și a motivelor pentru care acestea eșuează frecvent. Cum a reușit Fidel Castro să ducă de nas CIA o generație întreagă? De ce a crezut Neville Chamberlain că poate să aibă încredere în Adolf Hitler? De ce se înmulțesc agresiunile sexuale în campusurile universitare? Ne învață serialele de televiziune ceva greșit despre modul în care interacționăm cu ceilalți? De vorbă cu necunoscuți este o clasică aventură spirituală gladwelliană, un periplu provocator și controversat prin istorie, psihologie și scandaluri preluate direct din programele de știri.
El reanalizează escrocheriile lui Bernie Madoff, procesul Amandei Knox, sinuciderea poetei Sylvia Plath, scandalul de pedofilie intentat lui Jerry Sandusky de la Penn State University și moartea Sandrei Bland, punând la îndoială modul nostru de înțelegere a acestor întâmplări, la care se adaugă și altele. Gladwell susține că este ceva foarte greșit în instrumentele și strategiile pe care le folosim ca să-i înțelegem pe oamenii pe care nu-i cunoaștem. Și, pentru că nu știm cum să stăm de vorbă cu necunoscuții, generăm conflicte și neînțelegeri în modalități care au un efect profund asupra vieților noastre și asupra lumii. În prima carte publicată după bestesellerul său #1, David si goliat, Malcolm Gladwell a scris un ghid captivant pentru vremuri agitate.
Sfaturi remarcabile despre modul in care ii poti intelege cu adevarat pe ceilalti. Demonstratiile sclipitoare ale lui Gladwell arata ca trebuie sa incetam sa facem presupuneri, sa intelegem ca nimeni nu este transparent si sa ne dam seama ca orice comportament este legat de circumstante nevazute. — People