Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie
   Despre fotografie

   Despre fotografie

   5.5 / 10 ( 28 voturi)
   Categorii:
   Ilustator coperta:
   Andrei Gamart
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2018
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Colectie:
   Traducatori:
   Editia:
   a II-a
   ISBN:
   9786069800324
   Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
   Indisponibil
   Indisponibil online

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Publicată în 1977, Despre fotografie câştigă premiul National Book Critics Circle Award for Criticism, devenind ulterior un bestseller al autoarei. Washington Post consideră volumul „o analiză splendidă a schimbărilor pe care fotografia le-a generat în felul noastru de a privi lumea şi de a ne privi pe noi înşine, în ultimii 140 de ani“. Perspectiva critică inovatoare asupra fotografiei propusă de Susan Sontag în acest volum pune sub semnul întrebării contextele morale şi estetice ale acestei forme de artă.

   ,,Susan Sontag în era selfie: ce poate fi mai relevant? Publicată în 1977 şi premiată cu rîvnitul The National Book Critics Circle Award, Despre fotografie rămîne cea mai pertinentă şi percutantă formulare a problemelor, a dilemelor şi antinomiilor fotografiei. Fotografia de presă, documentară, de ştiinţă, de artă, autoportretul, fotografia de familie, de război sau fotografia pornografică, fotografia utilitară sau cea angajată social, toate tipurile şi provocările inerente (tehnice, etice, istorice, filozofice) sînt abordate şi iluminate doar prin cuvinte – prin formule aforistice eclatante, în care spiritul jurnalistic şi filozofia se împletesc admirabil într-un foto-reportaj pur teoretic despre fotografie."" Erwin Kessler
   ,,O carte de mare importanță și originalitate. Toate discuțiile viitoare despre rolul fotografiei în societatea noastră dominată de mijloacele mas-media vor trebui să aibă drept bază această carte.” John Berger


   Susan Sontag, unul dintre cei mai influenţi critici culturali ai Americii moderne, este o provocare pentru orice biograf. Contribuţiile sale în literatură, filozofie, regie, şi activism politic, deşi adesea controversate, constituie repere solide în argumentarea libertăţii de expresie.
   Printre numeroasele onoruri primite de Susan Sontag se numără Peace Prize oferit de German Book Trade (2003), premiul Prince of Asturias 2003, Jerusalem Prize (2001), premiul National Book Award pentru In America (2000) şi The National Book Critics Circle Award pentru Despre fotografie (1978). În 1992 a primit premiul Malaparte în Italia şi în 1999 a fost numită de guvernul francez Commandeur de l'Ordre des Arts et des Lettres.
   Media

   Am citit prima oară cartea lui Susan Sontag la puțin timp după ce începusem să mă obsedez de fotografie. Eram haotică, fără repere, entuziasmată până la leșin de orice din sfera fotografiei documentare/fotojurnalismului.

   Era o stare mișto dar periculoasă, pentru că aparatul de fotografiat e un instrument puternic, din dorința de a obține o anumită imagine, de a spune o anumită poveste, poți deveni abuzator destul de repede fără să îți dai seama. Ideile prezentate de Sontag mi-au deschis ochii în legătură cu problemele de etică, m-au ajutat să înțeleg ce mare responsabilitate am față de oamenii care mă invită în viețile lor, să mă gândesc la fotografie în termeni mai puțini idealiști și să încep să înțeleg multiplele roluri ale fotografiei în societatea în care trăim.

   Mai multe detalii găsiți aici.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.