Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Despre pianistica

      Despre pianistica

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      179
      ISBN:
      6422374003236
      Dimensiuni: l: 20cm | H: 31cm
      Adaugă în coș
      2400
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Despre Pianistica - Corneliu Gheorghiu


      Aceasta carte a fost scrisa de un artist cu o bogata formatie profesionala pe plan pianistic, concertistic si pedagogic.
      Experienta nationala si internationala a facut sa rodeasca talentul sau innascut, ajutat de o imaginatie fertila si de o cultura cu ramificatii multiple.
      Corneliu Gheorghiu arata, din frageda copilarie, daruri exceptionale pentru muzica. La sase ani, micile sale compozitii – pe care le canta, inca de pe atunci, pe scena – sunt remarcate de George Enescu, care recomanda o cariera muzicala sprijinita pe studii serioase. Acestea sunt realizate la Bucuresti, sub indrumarea unor eminenti profesori, precum Florica Musicescu (la Pian, in clasa careia se imprieteneste cu legendarul Dinu Lipatti si cu virtuozul Mandru Katz), Ion Nonna Otescu (la Armonie si Contrapunct), Mihail Jora (la Compozitie), Dimitrie Cuclin (la Fuga, Forme muzicale si Estetica), Constantin Brailoiu (la Istoria Muzicii si Folclor), Mihail Andricu (la Muzica de camera).
      Absolva Academia Regala de Muzica si Arta Dramatica in 1943, fiind primul clasat si obtinand Premiul I la Concursul absolventilor claselor de pian.
      In acelasi timp, este Licentiat al facultatii de Drept.
      Urmeaza concerte ca solist al Filarmonicilor din Capitala si provincie, recitaluri de pian si muzica de camera cu 5 instrumentisti si cantareti, care il situeaza in fruntea solistilor si il poarta spre succese tot mai mari, in Romania si peste hotare.

      Devine Profesor si Sef al Catedrei de Pian a Conservatorului Ciprian Porumbescu (astazi Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti), formand promotii de studenti remarcabili.
      In 1978 se stabileste la Bruxelles. Sustine concerte in Belgia, Elvetia, Germania, Franta, Olanda, Norvegia, Spania, Italia, Anglia, Grecia, salutate pretutindeni prin cronici elogioase. De asemenea, Corneliu Gheorghiu desfasoara o bogata activitate pedagogica, la Academia Regala de Muzica din Bruxelles.
      Membru al Juriilor Concursurilor Internationale de Pian George Enescu, Chopin, Montreal, Singapore.
      Corneliu Gheorghiu a realizat numeroase inregistrari la TVR si Radiodifuziunea Romana, la Radio Suisse Romande - Lausanne, Radio Frankfurt, Radio Sarajevo.
      A realizat sapte discuri LP la Electrecord cu lucrari de Mozart, Musorgski, Debussy, George Enescu, Dinu Lipatti, Paul Constantinescu, Tudor Ciortea, Mihail Andricu, Dimitrie Cuclin, Alexandru Pascanu, Vinicius Grefiens.
      Profilul sau muzical este completat de numeroasele sale compozitii pentru pian, vioara si pian, voce si pian, violoncel, flaut, oboi, transcriptii, cadente pentru concerte pentru pian si orchestra de Mozart.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.