Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Doar 10% uman

   Doar 10% uman

   Microbii, secretul nestiut al sanatatii si fericirii omului
   7.0 / 10 ( 1 voturi)
   Categorii:
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2022
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   400
   Traducatori:
   ISBN:
   9786065875975
   Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
   Adaugă în coș
   6990
   Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat
   Livrare astăzi cu bicicleta.
   Livrare în 24h! (a doua zi)

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Bazându-se pe ultimele cercetări științifice, cartea biologului evolutionist Alanna Collen le dezvăluie cititorilor o serie de informații surprinzătoare, care au revoluționat domeniul microbiologiei. Pentru fiecare celulă din corpul uman, există alte nouă celule intruse. Această colonie de microbi ne influențează greutatea, sistemul imunitar, sănătatea mintală și chiar alegerea unui partener de viață.

   Obezitate, autism, boli mintale, sindromul intestinului iritabil, alergii, boli autoimune, cancer. Poate părea de-a dreptul șocant, dar epidemia de boli moderne ar putea să-și găsească rezolvarea în propriul nostru organism. Nu suntem doar carne și sânge, mușchi și os, creier și piele, ci și bacterii și fungi. De fapt, suntem mai mult „ele” decât „noi”.
   Pe durata vieții, un om este gazdă pentru microbi cu o greutate echivalentă celei a cinci elefanți africani. Pielea este plină de ei. Pe vârful degetului arătător avem un număr mai mare de microbi decât populația Marii Britanii. În intestin avem 100 de trilioane de microbi, care se dezvoltă precum un recif de corali pe fundul mării. În jur de 4000 de specii diferite își croiesc propriile nișe printre faldurile intestinului. Celulele noastre, deși mult mai mari ca volum și greutate, sunt depășite numeric în raport de unu la zece de celulele microbilor care trăiesc în și pe noi. În general, vorbim despre bacterii – viețuitoare microscopice unicelulare. Alături de bacterii, există și alți microbi – virusuri, fungi și arhee. Până acum, nu a fost cunoscut rolul tuturor acestor microbi.
   Ca urmare a proiectului numit Genomul Uman, prin care a fost decodificată fiecare genă umană, savanții au reușit să secvențieze cantități masive de AND. Acum, chiar și microbii noștri morți, expulzați din corp, ar putea fi identificați, deoarece ADN-ul lor rămâne intact. Iar ceea ce au descoperit oamenii de știință studiind microbii este de-a dreptul uimitor! Viețile noastre se împletesc cu cele ale pasagerilor noștri. Mai mult decât atât, microbii stăpânesc corpul uman și sunt responsabili de starea de sănătate a acestuia.
   După cum explică autoarea, în calitate de biolog evolutionist, elementele dăunătoare pentru organism fie sunt combătute, fie se pierd pe parcursul evoluției. Deci, aceste trilioane de microbi nu ar putea să ne numească „acasă“ dacă nu ar fi avut niciun rol în evoluția noastră. Practic, fiecare dintre noi este, de fapt, un super-organism, o colecție de specii care trăiesc umăr la umăr și cooperează pentru a dirija corpul care ne susține pe toți.Vestea bună este că acum putem gestiona relația cu propriii microbi, redobândindu-ne în mod aproape miraculos sănătatea, așa cum au făcut multe dintre personajele reale prezentate de autoare.
   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.