Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Dosarul Ana Pauker Vol I+II
      7.5 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2006
      Editura:
      Nr. pagini:
      880
      ISBN:
      9789735698416
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Documentele Plenarei Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Roman din zilele de 30 noiembrie–5 decembrie 1961 sunt de interes capital pentru cunoasterea luptei la varful Partidului si pentru evolutia regimului comunist din Romania.

       

      Convocata pentru a desprinde invatamintele din lucrarile Congresului al XXII­-lea al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (17–31 octombrie 1961) – congres, in cadrul caruia N.S. Hrusciov a reluat mai viguros critica la adresa lui Stalin, inceputa la Congresul al XX­lea al P.C.U.S. (1956) – Plenara C.C. al P.M.R. a discutat mai putin experienta „fratelui mai mare“ sovietic si mai mult lupta pentru putere dintre liderii comunisti din Romania.

       

      Paradoxul acestei Plenare este ca, desi formal a condamnat cultul personalitatii, in realitate, ea a consacrat cultul personalitatii lui Gh. Gheorghiu­ Dej. Acesta a fost, in realitate, primul obiectiv al Plenarei. Al doilea obiectiv l­-a constituit rescrierea istoriei Partidului, din unghiul de vedere al invingatorului in competitia pentru autoritatea absoluta in partid si in stat: Gh. Gheorghiu ­Dej.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.