Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Egy asszimilans feljegyzesei

      Egy asszimilans feljegyzesei

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Maghiara
      Data publicarii:
      2017
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      224
      ISBN:
      9786064400123
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Adaugă în coș
      4000
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere
      SZÉKELY ERVIN Nagyszalontán született 1957 augusztus 19-én. A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát. Volt jogtanácsos és újságíró. 1992 és 2004 között képviselő volt Románia Parlamentjében, majd négy évig politikai államtitkár az Egészségügyi Minisztériumban. Jelenleg a Román Közszolgálati Rádió munkatársa. Nős, egy fia és egy unokája van. Eddig – a jelen köteten kívül – öt könyve jelent meg magyarul, amelyek közül kettő publicisztika és három regény. Bársonyszék és aszfalt című regénye, valamint a jelen könyve román nyelven is megjelent.


      Kezdetben minden egyszerű. Vagyunk mi, vannak ők. A képlet világos: mi vagyunk a jók, ők a rosszak. Nekünk igazunk van, nekik nincs. A rációnak ehhez semmi köze. Aztán kezd az egész zavarossá válni.SZÉKELY ERVIN


      Székely Ervin egy magyar közösségben született a Bihar megyei Nagyszalontán. Jogi tanulmányai a kolozsvári
      Babeș-Bolyai Tudományegyetemen, parlamenti mandátumai, államtitkári tisztsége az Egészségügyi Minisztériumban, munkája a Román Közszolgálati Rádiótársaságnál lehetővé tették számára, hogy mindinkább felfedezze Romániát és könyveiben megfogalmazza tapasztalatának legérdekesebb elemeit.
      Székely Ervin regénybeli hősének már élete első éveiben meg kellett tanulnia – a családban, iskolában, boltban, focimeccseken – hogy bizonyos gondolatok, beszélgetések amiket hallott, olvasott vagy írt titokban tartandók, mert minden dolognak, cselekedetnek, értékítéletnek kettős dimenziója van: egyféleképp látják a románok és másképp a magyarok.
      A magyar-román együttélésből született tapasztalat, amelyet az Egy asszimiláns feljegyzéseiben olvashatunk, rendkívül érdekes és szórakoztató akkor, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan az várható lenne, amikor a román valóság, amellyel kapcsolatba kerül kellemesen lepi meg és elveszti azokat a bizonyosságait, amelyeket közössége próbált átadni neki.


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.