Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Leurda. Allium ursinum

      Leurda. Allium ursinum

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2023
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      152
      Volum din serie:
      1
      ISBN:
      9786069566213
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm | 480g
      Adaugă în coș
      8500
      Livrare în 24h! (a doua zi) Limited
      Livrare astăzi cu bicicleta.
      Livrare în 24h! (a doua zi)

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cartea

      Plantele sălbatice comestibile au reprezentat o sursă importantă de hrană a umanității de-a lungul întregii sale evoluții. Conținutul lor ridicat de nutrienți le face să dețină un rol important într-o dietă sănătoasă. Pentru a putea îmbogăți meniul zilnic cu ele, este necesar să fie cunoscute îndeaproape, atât pentru a putea fi identificate cu certitudine, cât și pentru a putea înțelege rolul lor în ecosistem. Enciclopedia plantelor sălbatice comestibile unică în concepția sa oferă informații detaliate și practice despre speciile spontane alimentare frecvente, prezentându-le individual, fiecare într-o lucrare dedicată și bogat ilustrată.

      Volumul pilot este consacrat leurdei, Allium ursinum, și conține, în plus față de volumele ce vor urma, noțiuni introductive de bază, esențiale pentru apropierea sigură și responsabilă față de natură, precum și concepte de taxonomie botanică și explorare sustenabilă a naturii. În continuare, lucrarea descrie în amănunt specia, oferind informații detaliate cu privire la identificarea corectă și evitarea confuziilor, părțile comestibile, perioada optimă de recoltare și culesul responsabil. De asemenea, sunt prezentate o serie de rețete culinare și informații despre proprietățile medicinale ale leurdei.


      Seria

      Atunci când ne familiarizăm cu plantele sălbatice comestibile, descoperim că acestea se găsesc din abundență atât pe câmpuri, cât și în păduri. Spre uimirea noastră, constatăm că suntem înconjurați de ele și că trebuie să fim atenți pe unde mergem ca să nu călcăm în mâncare. Nu doar la figurat, ci și la propriu, am putea spune că paradisul se întinde la picioarele noastre, doar că noi nu-l percepem, și, prin urmare, nu-l apreciem — posibil din cauza ignoranței și neștiinței noastre.

      Calitatea hranei este esențială, iar aceasta a reflectat întotdeauna modul nostru de gândire și de viață. Enciclopedia plantelor sălbatice comestibile este un cumul de reflecții și informații care accentuează un aspect esențial pentru omenire, acum mai mult ca oricând — restabilirea unei conexiuni armonioase între om și natură. Una dintre cele mai importante sarcini care contribuie la continuitatea speciei noastre este cunoașterea naturii, care poate fi realizată prin acumulare de experiențe practice și prin împărtășirea cunoștințelor dobândite, așa cum s-a practicat din generație în generație de-a lungul istoriei noastre.

      În Enciclopedia plantelor sălbatice comestibile ne-am propus să prezentăm o serie de plante alimentare sălbatice frecvent întâlnite, dedicându-le fiecăreia un volum separat. Volumul pilot al acestei serii introduce una dintre cele mai populare plante alimentare din flora spontană: leurda, Allium ursinum. Prezentarea acestei specii se bazează pe informații de specialitate existente, dar și pe observații, experiențe și experimentări proprii ale autoarelor. Toate aceste informații au fost reunite în lucrarea de față, pentru a crea o bază de date cât mai cuprinzătoare și mai utilă.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.