Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Franceza un avantaj

      Franceza un avantaj

      5.5 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      88
      ISBN:
      9789731989464
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Franceza un avantaj e o carte sumbră şi dură. În ea sună bătaia rece a unui metronom, ca o numărătoare inversă spre zero. Aventuri corporatiste în cheie minoră dar pe bani mulţi, poveşti triste de familie ca nişte străzi fără ieşire, personaje ridicole precum domnul Corneliu, managerul care aduce oase câinilor de la un restaurant din Viena, fiinţe care sunt doar o recuzită de gesturi alienate şi haine de firmă. Peste tot, suprafaţa glossy a unei vieţi sub care mocneşte neconsumată, neconsumabilă, amărăciunea sărăciei lăsate de curând în urmă. Spuma acră a zilelor la mall, afectivitatea subzero, exterioritatea impenetrabilă a celor din jur, singurătatea înnebunitoare în doi într-o cameră de hotel din Bulgaria, disperarea înghiţită de prea multe ori, pe toate le extermină Duţescu, tehnic dar şi „etic lucid", închizându-le fără milă în forma unor poeme, dându-le mat din câteva mutări.
      Rareş Moldovan

      M. Duţescu (n. 1979, Alexandria) este arhitect şi lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" din Bucureşti.
      În urma câştigării concursului organizat de Editura Cartea Românească, publică în 2010 volumul de poezie şi toată bucuria acelor ani trişti – distins ulterior cu premiile naţionale „Iustin Panţa" şi „Mihai Eminescu" pentru debut.

      Mulţi vor vedea probabil în această nouă carte a lui M. Duţescu o radiografie perfectă a unei lumi plină de branduri, şedinţe, dileme (ex: Dior sau Chanel?), paradoxuri şi futilităţi, ba dezirabilă, ba detestabilă. Vor vedea aici o reconfirmare a autorului drept poet al universului corporatist. Mie mi-a plăcut să ghicesc în acest volum semnele unei lumi noi, interioare, ale unei fragilităţi mai ales, care e lăsată în sfârşit să existe. franceza un avantaj e o carte de rămas-bun, discret ascunsă îndărătul unor poeme care par doar să continue ceea ce s-a început în şi toată bucuria acelor ani trişti. Rămas-bun spus unui fel de a vedea şi trăi şi, în acelaşi timp, unui anumit stil, oarecum perfecţionist, obligatoriu minimalist şi inevitabil înfricoşat până şi de cele mai mici derapaje nedorite. Alte duhuri par să se ridice pe deasupra oraşului lui M. Duţescu, alte voci şi alt fel de chemări decât cele de până acum.
      Svetlana Cârstean

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.