Academia Barilla este o mişcare la nivel mondial care şi-a propus să protejeze, să dezvolte şi să promoveze cultura şi autentica bucătărie regională a Italiei. Pornind de la conceptul „Food as Culture”, Academia Barilla oferă o imagine panoramică a Italiei, graţie unei metode exclusive care include: un centru culinar de ultimă oră în Parma, Italia; programe turistice pentru iubitorii artei culinare şi cursuri practice de gătit; cea mai mare bibliotecă gastronomică italiană din lume şi o colecţie istorică de meniuri; un portofoliu de produse alimentare artizanale de primă calitate; programe de atestare culinară la nivel mondial; servicii corporative pentru clienţi şi programe de training; activităţi de team building; o mare varietate de cărţi de bucate italieneşti.
Încă de la începuturile ei, bucătăria italiană a fost îndrăgostită de legume şi verdeţuri. Este o veche şi lungă poveste de iubire, nu doar o pasiune trecătoare. În cadrul unei mese în stil italian, legumele sunt utilizate nu numai în prepararea diverselor feluri din meniu, dar şi ca protagoniste ale garniturilor care însoţesc felul principal de mâncare, bazat de carne sau peşte. Legumele pot fi savurate crude sau gătite: fierte în aburi, înăbuşite, sotate, gratinate, marinate, prăjite, preparate ca trifolati (tăiate în felii subţiri şi sotate cu usturoi, ulei de măsline şi pătrunjel) sau fripte pe grătar.
Pentru acest volum, Academia Barilla a selectat 40 dintre cele mai bune reţete de garnituri din tradiţia culinară italiană. Ele se remarcă printr-o bogăţie de culori, texturi şi arome; un deosebit respect pentru calitatea excepţională a ingredientelor de bază; simplitatea preparării care creează prin ea însăşi eleganţă; şi, mai presus de orice, plăcerea împărtăşită cu ceilalţi.