Anul 1873. Doamna Eliza Touchet, scoțiancă de origine, este menajera și verișoara prin alianță a lui William Ainsworth, romancier odinioară celebru, acum în declin, cu care locuiește de treizeci de ani. Doamna Touchet este o femeie cu interese multiple: literatură, justiție, abolirea sclaviei, clasele sociale, vărul ei, soțiile lui, viața de aici și de pe lumea cealaltă. Însă este și sceptică. Bănuiește că vărul ei nu are pic de talent; că prietenul lui faimos, Charles Dickens, este un moralist agresiv; și că Anglia este o țară a fațadelor, în care nimic nu este ceea ce pare.
Andrew Bogle, pe de altă parte, a crescut ca sclav pe plantația Hope din Jamaica. Știe că fiecare căpățână de zahăr presupune suferință umană. Știe că bogații îi înșală pe săraci și că oamenii se lasă manipulați mai ușor decât își închipuie. Când Bogle ajunge la Londra, martor-vedetă într-un proces de impostură urmărit de întreaga țară, știe că viitorul lui depinde de povestea pe care o va spune.
„Procesul Tichborne“ – în care un măcelar din Australia pretindea că este moștenitorul unui domeniu important, cu titlul aferent – o captivează pe doamna Touchet la fel ca pe toți concetățenii ei. Oare Sir Roger Tichborne este într-adevăr cine spune că este? Sau e un impostor?
Extrem de apreciată de criticii literari și de cititorii din întreaga lume, Zadie Smith realizează o operă caleidoscopică pe fundalul procesului care a divizat Anglia victoriană.
Viața literară și culturală a Angliei victoriene erupe din fiecare pagină a acestui roman extraordinar... Pornind de la evenimente petrecute cu secole în urmă, Smith atacă teme contemporane precum independența femeilor, rasismul și inegalitatea de clasă... Cititorii lui Geraldine Brooks sau Hilary Mantel vor fi vrăjiți. (Library Journal)