Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Iorgu

      Iorgu

      10.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2022
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      252
      ISBN:
      9789735076733
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil online

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Într-un roman-document, care surprinde în acorduri fine viața unuia dintre cei mai importanți poeți români, Adrian Jicu recreează totodată o epocă de semnificative transformări istorice și mentalitare. Cu o informație bogată, pornind de la surse edite și inedite, cu verosimile dezvăluiri ale unui univers privat, așa cum trebuie să fi fost el, și incursiuni imaginare în existența zbuciumată a lui G. Bacovia, romanul de față e mai mult decât o reconstituire a vieții acestuia, e o restituire necesară.

      „Dacă mi-ar fi spus cineva că voi publica un roman, l-aș fi luat în râs…

      Ca orice băcăuan (prea) serios, lucram la un studiu dedicat lui Bacovia. Un studiu pe care l-am tot amânat, deoarece mereu apărea ceva mai important de făcut. Acum îmi dau seama că, de fapt, trăgeam de timp, fiindcă nu găseam abordarea potrivită.

      Acestei cărți i-a venit sorocul, pe neașteptate, în 2020. Am scris-o, cu nesfârșite reveniri și ezitări, într-un moment dificil pentru mine. M-am refugiat în lumea lui Bacovia, încercând să-l înțeleg, dincolo de clișee și de prejudecăți.

      Sper ca Iorgu să spună povestea unui om viu. Dacă am reușit sau nu vor decide cititorii…“

      Născut în 1979, la Bacău, ADRIAN JICU este lector la Facultatea de Litere a Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău și director al Bibliotecii Județene „C. Sturdza“. A absolvit Facultatea de Litere și Științe a Universității din Bacău şi este doctor în ştiinţe umaniste cu o teză intitulată H. Sanielevici: Studiu monografic. În prezent semnează cronici literare, comentarii critice, recenzii etc. în revista Ateneu și ține rubrica „Debuturi“, în revista Convorbiri literare. A publicat volumele Dinastia Sanielevici: Prințul Henric, între uitare și reabilitare (Cartea Românească, 2008), Coordonate ale identității naționale în publicistica lui Mihai Eminescu: Context românesc și context european (Editura Muzeului Național al Literaturii Române, 2012), Caruselul cu hamsteri: Decupaje din literatura post­decembristă (Casa Cărții de Știință, 2014), Mon cher Basile: Eseu despre identitarul lui Vasile Alecsandri (Casa Cărții de Știință, 2014), Baricada de hârtie: Cronici, recenzii și alte anacronisme (Casa Cărții de Știință, 2020). A obținut Premiul Special „Mihai Eminescu“ al Centrului Cultural și al Societății Scriitorilor din Bucovina (2014) și Premiul de Excelență pe anul 2013 în domeniul eminescologiei, acordat de Centrul Academic Internațional Eminescu din Chișinău (2014).

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.