Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Istoria Romanilor
      Istoria Romanilor

      Istoria Romanilor

      10.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      Editura:
      Nr. pagini:
      434
      ISBN:
      9789734506408
      Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 22.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Istoria romanilor pentru clasa a VIII-a secundara (azi a XII-a) a aparut in 1939, in Editura Georgescu-Delafras. Autorul ei, Constantin G. Giurescu, profesor la Universitatea din Bucuresti, implinea, in octombrie, varsta de 38 ani. Intr-un rastimp de 5 ani, pana in 1944, manualul a cunoscut cinci editii, revizuite de autor - cate una pentru fiecare an scolar - si castigase, chiar de la aparitie, adeziunea cadrelor didactice si elevilor.
      Manualul de clasa a VIII-a (a XII-a) s-a impus prin sistematizarea informatiei esentiale, prin exprimare clara, prin materialul iconografic si cartografic, prin metodologia pe care o propunea.
      A fost gandit astfel incat tanarul absolvent de liceu sa ramana cu esentialul istoriei romanesti, indiferent de specializarea sa ulterioara.

      "Gandul nostru neabatut de la inceput, din 1919, de cand am publicat prima recenzie critica si pana azi- scria profesorul in 1977, in anul cand a parasit lumea - a fost sa contribuim la aflarea adevarului istoric, la restabilirea faptelor, asa cum au fost ele si la explicarea lor obiectiva, fara ura si fara partinire - sine ira et studio, asa cum spunea istoricul roman Tacit - convinsi fiind ca in felul acesta slujim disciplinei noastre, istoriografia, si natiunii noastre."

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.