Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Miercuri, 1 mai, serviciile de asistenţă telefonică şi cel de operare vor fi indisponibile. Toate comenzile plasate în această zi vor fi operate începând cu data de 2 mai. Vă mulţumim!

      Istorie furata

      Istorie furata

      Intemeierea Tarii Romanesti: Radu Negru Voda, intre legenda, mit si adevar
      8.1 / 10 ( 10 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      500
      ISBN:
      9786069414590
      Dimensiuni: l: 16.5cm | H: 26cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Timp de 118 ani de la publicarea lucrării “ Negru-Vodă, un secol și jumătate din inceputurile Statului Țerei Românesci (1230-1380)” în “Etymologicum Magnum Romaniae, Dicționarul limbei istorice si poporane a românilor, 1898, Bucuresti”, scrisă de către filologul și istoricul Bogdan Petriceicu Hașdeu, nici un istoric sau cercetător român sau străin nu a mai făcut o abordare exhaustivă a persoanei celui care a fost Radu Negru Vodă (1290-1315) și a fenomenului istoric numit “Descălecat și Întemeiere a Țării Românești” . Au existat sute de articole, cărți și capitole de carte în care istoricii și scriitorii au încercat să deslușească cine a fost Radu Negru Vodă și care au fost faptele lui.


      “Întâmplarea” nefericită face ca majoritatea istoricilor și cercetătorilor, începând de la Nicolae Iorga și până în prezent, urmează aceeași linie, promovând cu convingere ideea că “Radu Negru Vodă a fost un personaj de legendă”, existența lui fizică fiind pusă sub semnul îndoielii! Această idee fiind promovată la nivel de paradigmă, fiind aceptată în majoritatea cazurilor de cei care au conexiuni cu domeniul istoriei.

      Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu și Adrian Anghel autorii lucrării: “Istorie Furată. Întemeierea Ţării Româneşti. Radu Negru Vodă, între legendă, mit şi adevăr” au reusit după trei ani de documentare și cercetare (2013-2016), plecând de la dovezile documentare, studiile făcute de istorici români și străini, descoperirile arheologice și tradițiile și legendele poporului român să ajungă la concluzia că Radu Negru Vodă, care a fost Voievodul Făgărașului până în anul 1290 , a “Descălecat și Întemeiat Țara Românească”, asemeni lui Bogdan Vodă, Voievodul Maramureșului care a fost “Descălecătorul și Întemeietorul Moldovei” !
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.