Lectii de magie

Lectii de magie

Cum sa-ti cultivi creativitatea
8.0 / 10 (23 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2016
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
236
Traducatori:
ISBN:
1129735050407
Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 20.5cm

Indisponibil
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Nimeni nu cunoaşte mai bine drumurile sinuoase ale creativităţii decât Elizabeth Gilbert, întruchiparea perfectă a propriei teorii: ca să creezi, fie în artă, fie în viaţa personală, nu trebuie decât să îndrăzneşti să te laşi inspirat, şi apoi să perseverezi pe calea pe care ţi-o deschide inspiraţia. Astfel se produce Marea Magie. Astfel se preschimbă banalul cotidian într-un tărâm al bucuriei şi al imprevizibilului.

După ce conferinţele sale motivaţionale TED s-au bucurat de mare succes, autoarea bestsellerului Mănâncă, roagă-te, iubeşte s-a simţit inspirată să scrie un ghid de creativitate pentru numeroşii ei cititori, şi nu numai. Cu stilul ei spumos, plin de umor, dar şi cu seriozitatea cuiva care s-a dăruit cu totul muncii creative, Elizabeth Gilbert ne adresează un îndemn esenţial: să scoatem la iveală comorile ascunse în noi şi să alegem cea mai bună dintre vieţile pe care le putem trăi. Cheia unei vieţi fericite este să ne lăsăm conduşi de curiozitate, nu de frică.

„Creativitatea este sacră şi nu este sacră.
Ceea ce creăm contează enorm şi nu contează deloc.
Trudim singuri şi suntem însoţiţi de spirite.
Suntem îngroziţi şi suntem curajoşi.
Arta e o zdrobitoare corvoadă şi un minunat privilegiu. .
Divinitatea nu ne poate lua în serios decât atunci când suntem în cea mai jucăuşă dispoziţie. .
Fă loc acestor paradoxuri, astfel ca toate să fie deopotrivă de adevărate în sufletul tău, şi îţi promit – vei putea face orice.“ (Elizabeth GILBERT)
Recenzii și comentarii

Nota 10

de Simona Popovici | 22/01/2018 01:29

Dacă îți iubești pasiunile, invață să te și lași iubit de ele. Poate sună ambiguu, dar acesta este cel mai util lucru pe care l-am învățat din această carte. Oscar Wilde a numit existența artistică “o lungă, plăcută sinucidere”. Norman Mailer susținea că fiecare carte l-a mai ucis un pic. Rilke a avut o frază celebră: “Dacă e să mă părăsească demonii, tare mă tem că și îngerii își vor lua zborul”. Cât de frumos sună această frază și cât de autodistructiv este să o urmezi. Nenumărați artiști au crezut că suferința sufletească e singura experiență emoțională cu adevărat autentică, că suferința este unicul izvor din care poate lua naștere marea operă a vieții lor. Cred că Elizabeth Gilbert, prin scrierea acestei cărți, a reușit să dea o șansă Artistului Damnat. L-a învățat că poate crea și fără vărsare de sânge. Dar de muncă și perseverență nu scapă nimeni. Fără aceste două lucruri, creativitatea e doar un pasager prin viața noastră.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.