Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Luni de fiere. Editia a 2-a
   Luni de fiere. Editia a 2-a

   Luni de fiere. Editia a 2-a

   9.0 / 10 ( 2 voturi)
   Categorii:
   Legare:
   Paperback
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2001
   Editura:
   Nr Pag:
   272
   Colectie:
   Traducatori:
   Vasile Zincenco
   Țara de origine:
   Franta
   Limba Original:
   Franceza
   Titlu Original:
   Lunes de fiel
   Culori Text:
   O culoare
   Culori Coperta:
   Policromie
   Editia:
   a II a
   ISBN:
   9789737070463
   Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm | 2cm | 0.217g
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Să spui „cuplul modern este în criză" e aproape un pleonasm, pentru că tocmai criza este ceea ce-şi doreşte un cuplu în ziua de azi. Scopul unui cuplu nu mai este să reziste cât mai mult timp, bărbatul şi femeia vor să trăiască, să experimenteze cât mai mult, aşa că adesea ei preferă separarea, oricât de dureroasă ar fi aceasta, unei supravieţuiri monotone. Prin urmare, cuplul modern însuşi declanşează criza, pentru că nu mai doreşte, ca în cazul cuplului de ieri, să dăinuiască cât mai mult, orice s-ar întâmpla, la bine şi la rău. Cuplul de azi are nevoie de o anumită intensitate. Şi această nevoie duce uneori la dorinţa de a se separa atunci când intensitatea nu mai este mulţumitoare. Deci cuplul modern îşi iubeşte propria criză, lucru care îi explică fragilitatea.

   Pascal Bruckner, interviu în Elle, ediţia română Vasile Dem. Zamfirescu Libertatea are avantaje enorme." Pascal Bruckner, interviu în revista FHM Pascal Bruckner, interviu în Playboy, ediţia româna

   Cu greu poate fi concepută o meditaţie mai tulburătoare, cu mijloace literare, despre dilemele cuplului contemporan şi dintotdeauna. Şi-a epuizat monogamia într-adevăr toate resursele, aşa cum pare a ne convinge Franz, unul dintre personajele principale ale cărţii? Şi dacă da, cu ce poate fi înlocuită? Depăşirea oricărei limite în apropierea sexuală contribuie la menţinerea sau la destrămarea iubirii? Poate ura să lege doi oameni mai puternic decât iubirea? Iată tot atâtea întrebări la care Luni de fiere de Pascal Bruckner te invită să reflectezi.

   „Cel mai interesant aspect al revoluţiei sexuale?… Există mai puţine tabuuri, suntem mai liberi, putem face dragoste cu cine dorim, desigur, dacă persoana respectivă o vrea… Deci, am câştigat mult timp de pe urma revoluţiei sexuale, e ceva agreabil, femeile au devenit mai libere, ăsta e un beneficiu imediat, însă mai sunt şi altele: e mai uşor să ai aventuri în Europa occidentală decât în Afganistan, de exemplu, sau în Pakistan.

   „Eu nu scriu romane erotice obişnuite, gen foarte exploatat astăzi. În cărţile mele, sexul serveşte întotdeauna la altceva, în general la explorarea de teritorii necunoscute sau la refuzul limitelor."

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.