Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Manual de limba sanscrita

      Manual de limba sanscrita

      Vol. I
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      256
      ISBN:
      2000000800486
      Dimensiuni: l: 16.5cm | H: 23.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Manualul de limba sanscritã, conceput de Amita Bhose, este rodul muncii de câtiva ani pe baza experientei didactice dobândite la Universitatea Bucuresti, unde a sustinut cursuri practice facultative de limba bengali (1972-1991), limba sanscritã (1978-1991) si civilizaþie indianã. O experientã - de notat cã a tinut cursurile numai în limba românã - care i-a permis formarea unei metodologii a predãrii limbilor bengali si sanscritã cursantilor români. Desi limbile sanscritã si bengali au avut regim de curs facultativ cu asistentã de 2 ore pe sãptãmânã, studentii acestor cursuri au reusit sã traducã texte literare, unele traduceri fiind publicate în revistele românesti. Periodic erau sustinute spectacole literar-artistice si sesiuni de comunicãri stiintifice de profil indian, la care-si dãdeau concursul studentii Amitei Bhose. Nici o altã sectie de limbi orientale nu a avut o activitate atât de bogatã. Cu alte cuvinte, nici un alt cadru didactic nu le-a insuflat studentilor atâta pasiune pentru cultura de profil. Absolventii cursurilor repartizati în provincie corespondau cu domnia-sa, trimitându-i exercitii si traduceri pentru control.

      Manualul, cuprinzând aproximativ 600 de pagini de manuscris, în ciuda aparitiei întârziate, dupã aproape 20 de ani de la definitivare si tot atâtia de la moartea autoarei, constituie un pionierat in directia studierii sanscritei. În 1990 nu exista o astfel de lucrare în românã si nici într-o altã limbã europeanã. Astfel, Manualul reprezintã un valoros instrument de lucru pentru toti cei interesati de limba divinã - filologi sau fãrã pregãtire serioasã de specialitate.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.