Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Mari mituri despre relatiile intime

      Mari mituri despre relatiile intime

      Intalniri amoroase, sex si mariaj
      9.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      352
      Traducatori:
      ISBN:
      9786064003898
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Este adevărat că, în relațiile de cuplu reușite, contrariile se atrag? Trebuie să evităm dezacordurile cu partenerul pentru a avea o relație de cuplu armonioasă? Copiii salvează într‑adevăr căsnicia? După divorț dispar automat și problemele?

      În cartea de față, M.D. Johnson își propune să înlăture o parte dintre confuziile cu privire la relațiile intime examinând 25 de mituri ce urmăresc etapele dezvoltării relațiilor, începând de la miturile despre sex – punctul de la care începe dezvoltarea unei relații – și continuând cu miturile despre atracție și curtare, despre întâlnirile online, despre relațiile între persoanele de același sex, despre factorii ce prezic succesul unei relații, și, în cele din urmă, despre diferențele dintre femei și bărbați în ce privește conflictele și despărțirile. În argumentația sa, autorul se bazează pe rezultatele unor studii științifice de înaltă calitate. Toți cei interesați de dinamica relațiilor intime și de satisfacția obținută în viața de cuplu vor găsi în această carte informații validate științific ilustrate prin numeroase exemple.


      Matthew D. Johnson este profesor de psihologie la Binghamton University, State University of New York. Cercetările sale în domeniul psihologiei clinice examinează dezvoltarea distresului marital și a disfuncțiilor familiale.

      În concluzie, studiile susțin că o femeie nu ar trebui să pară inaccesibilă bărbatului de care e interesată. În schimb, ar fi înțelept să dea impresia că este inaccesibilă altor bărbați. Pentru un rezumat al beneficiilor din ambele situații, vezi Jonason și Li(2013). Rezultatele cercetărilor lor arată clar că există beneficii în situația în care femeile dau impresia că sunt greu de cucerit. De exemplu, spun ei, bărbații probabil le vor invita la un restaurant mai scump. În orice caz, doamnelor, nu există niciun motiv să‑i dați impresia bărbatului de care sunteți interesată că îi sunteți inaccesibilă!
      Autorul

      Cercetătorii care studiază relațiile interpersonale spun că este vorba de homogamie și heterogamie. Ne alegem parteneri care seamană cu noi (homogamie) sau care diferă de noi (heterogamie)? Nu e nicio surpriză că această problemă s‑a pus încă de la începuturile științei relațiilor. În competiția dintre homogamie și heterogamie câștigă de la distanță homogamia. Dovezile indică clar că oamenii care se aseamănă se adună, dar nu și că opusele se atrag. În cadrul acestui mit, voi detalia dovezile care susțin teza homogamiei și lipsa de dovezi privind heterogamia și voi discuta motivele persistenței acestui mit.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.