Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Calendar Advent: 24 de zile cu 24 de surprize diferite! - Detalii aici.

      Mitologii
      8.1 / 10 ( 11 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      278
      ISBN:
      9786068642338
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm | 2.1cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Mitologii este una dintre cele mai cunoscute colecţii de eseuri ale reputatului eseist, critic, filosof şi semiotician francez Roland Barthes.

      Mitologiile lui Roland Barthes sunt înca modelul felului în care, în cuvinte, cartofii prăjiţi sunt mai gustoşi; vinul roşu sec, mai sec; striptease-ul, mai erotic; Turul Franţei, mai eroic; Spania, mai periculos de frumoasă; detergenţii, mai puri; wrestlingul, mai spectaculos; margarina, mai sănătoasă; scriitorul, mai zeu decât un star; automobilul, mai etanş decât o catedrală.Mitologiile barthesiene au un singur defect: sunt atât de bine scrise, încât, dacă raţiunea existenței ar fi stilul, toate firmele de publicitate ar trebui să se închidă imediat. Alexandru Matei, 2015

      Roland Barthes se naşte pe 12 noiembrie 1915, într-o familie burgheză din nordul Franţei, de unde pleacă însă înainte de a face primii paşi. Copilăria şi vacanţele le petrece în Sud-Vest, la Bayonne. Moare la Paris, pe 26 martie 1980, după un accident de maşină. Se întorcea de la o întrevedere cu François Mitterrand. Petrece opt ani în sanatorii de tuberculoşi. îşi împarte dorinţa între numeroşi parteneri – unii de-o viaţă, alţii pasageri –, mama sa – alături de care trăieşte pînă la moartea ei, pe 25 octombrie 1977 – şi scriitură. Trece, succesiv, prin existenţialism, marxism, psihanaliză, semiotică, budism Zen, scrieri mistice. şi, desigur, literatură: Proust rămâne scriitorul său favorit. Scrie despre roman, teatru, filozofie, iubire, muzică, fotografie, cinema, modă şi obiecte. Îi plac obiectele. Nu scrie despre poezie. Nu face politică, dar ştie să facă gesturi oportune din punct de vedere politic. Devine o figură naţională după Mitologii, în 1956, şi una mondială după Fragmente dintr-un discurs îndrăgostit, 1977. Moştenirea lui se află abia la început.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.