Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Momente si schite

      Momente si schite

      8.0 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2020
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      304
      ISBN:
      9786063367557
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Comedia este genul predominant in opera lui Caragiale. Umorul imbraca cele mai variate forme: de la comicul de limbaj la comicul de situatie; de la ironia comentariilor si a naratiunii la constructia personajelor desuete sau grotesti. Ceea ce este specific lui Caragiale este pozitia fals neutra, fals echidistanta pe care o adopta fata de personajele sale. In Momentele si schitele lui, nu se pot identifica personaje negative si pozitive. Pozitia neutra pe care o adopta ca narator, redarea faptelor fara asumarea directa a unei atitudini, da aparenta de ingaduinta, de justificare prin argumentele proprii ale personajelor. Pe de alta parte, nu exista personaj pozitiv pentru ca nici unul nu este mai presus de vreo vina. In surprinderea complexitatii caracterelor, Caragiale nu pare sa aiba ochi decat pentru superficialitatea si meschinaria lor.

      Orizontul social al schitelor reuneste in limitele sale cvasiunanimitatea paturilor urbane, de la reprezentantii societatii inalte pana la cei mai umili locuitori ai periferiei. In centrul tabloului si bucurandu-se de o larga atentie figureaza exponentii stratului mijlociu, ai micii burghezii alcatuite indeosebi din functionari publici. Aici conditia de viata, nivelatoare prin excelenta, estompeaza pana la anulare trasaturile individuale, accentuandu-le in schimb pe ale grupului social. Stefan Cazimir

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.