Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Napsugar-csizio

      Napsugar-csizio

      10.0 / 10 ( 1 voturi)
      Varsta recomandata:
      0-2 ani, 2-4 ani, 4-6 ani
      Limba:
      Maghiara
      Data publicarii:
      2011
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      32
      ISBN:
      9786069274545
      Dimensiuni: l: 19cm | H: 16cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Kovács András Ferenc Kossuth-díjas költő Napsugár-csízió című gyermekversét lapozó formájában vehetik kézbe a gyerekek. A „tág esztendőben” csúszkáló, farsangolni illanó, pillangót lehelő, zöldet özönöltető, cimpát veresebbre húzgáló napsugár az évszakok bejárásával egy öröknaptárt körvonalaz – ezt a játékosságot jeleníti meg színes, gyerekekhez kedves, művészi illusztrációival Faltisz Alexandra IBBY-díjas grafikusművész.


      A 0–6 éveseknek ajánlott, egyszerre könyvként és játékként használható, kemény kartonra nyomtatott és ezért szinte elnyűhetetlen lapozó a kicsik és szüleik egyik kedvenc közös könyve lehet. Az ennek a korosztálynak szánt lapozók szerepe kiemelten fontos, ha figyelembe vesszük, hogy az olvasóvá nevelésnek, a könyv megszerettetésének már egészen zsenge korban el kell kezdődnie: amikor az anya, ölében gyermekével, „mondókás könyvek” forgatása közben segíti gyerekét az anyanyelv zeneiségének, a szókincs, a beszédkészség és a beszédértés elsajátításában. A lapozó a gyerek nyelvi készségeinek megalapozása mellett az auditív emlékezet fejlesztésében is nagy szerepet játszik, a művészi szempontból igényes, a gyermeki világlátáshoz igazodó színes illusztrációk pedig a vizuális kultúrájának megalapozását és fejlődését segítik – a kedves hangulatú rajzok hozzásegítik a kicsiket az őket körülvevő jelenségek felfedezéséhez és mélyebb megismeréséhez. Ugyanakkor az óvodáskorban lévő vagy az előtt álló gyerek a lapozót forgatva már találkozik a különböző geometriai vagy absztrakt ábrákkal, látja és felismeri a közvetlen környezetében nem fellelhető tárgyakat, állatokat, növényeket, amelyekhez így könnyen tud érvényes jelentéstartalmakat csatolni.

      Fontos ezért, hogy a gyerek és a könyv között létrejövő találkozás egy igényes, átgondolt, az életkornak megfelelő és nem utolsó sorban giccstől mentes kiadvány révén történjen. A fent soroltakat szem előtt tartva KAF versének, illetve a szakma és a közönség által egyaránt kiváló grafikusművészként számon tartott IBBY-díjas grafikus, az erdélyi származású, pécsi Faltisz Alexandra a versszakokra épülő illusztrációinak kiválasztásakor elsődleges szempont volt a fokozottan igényes szöveg és rajz megléte.

      A Napsugár-csízió című lapozóban minden versszak a könyv egy-egy külön oldalán, színes illusztráció kíséretében jelenik meg. A lapozó egészében kemény kartonpapírra nyomott színes oldalakkal, megerősített gerinckötéssel, lekerekített sarkakkal jelenik meg – így a könyv időtálló, gyakorlatilag elszakíthatatlan, valamint „nem kizárólag rendeltetésszerű” funkcióval is bír: két éves koráig ugyanis a gyermek a könyvre, mint játékszerre tekint, így a kemény lapos formátum lehetőséget ad az önálló lapozásra, forgatásra is, mely mozgásos késztetés sajátosan illeszkedik alapvető tevékenységébe, a mindennapos játékba. (Visky Anna)
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.