Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Noul Cod de procedura penala adnotat. Partea generala

      Noul Cod de procedura penala adnotat. Partea generala

      5.7 / 10 ( 3 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      520
      ISBN:
      9786066733649
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 21cm
      Adaugă în coș
      7400
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Ținând cont de faptul că lucrarea urmărește să constituie un instrument util de lucru, în primul rând pentru practicienii dreptului, dar nu numai, într-un format sintetic, dar care să ofere cât mai multe informații, am recurs la o abordare pe care am încercat să o adecvăm acestor cerințe.

      Am procedat la comentarea articolelor din Codul de procedură penală, însă nu le-am tratat ca pe o simplă succesiune de texte de lege, ci am urmărit, permanent, corelarea acestora, pentru a surprinde sensul și finalitatea lor și pentru a aprofunda conținutul instituțiilor de drept procesual penal, privite într-o armonie juridică a întregului.

      Am insistat mai ales acolo unde au apărut reglementări noi, cum ar fi arestul la domiciliu, camera preliminară, acordul de recunoaștere a vinovației etc., precum și acolo unde dispozițiile legii vechi au suferit modificări semnificative, examenul comparativ dintre Codul de procedură penală în vigoare și Codul anterior reprezentând o preocupare constantă a autorilor.

      Nu am ocolit semnalarea unor inadvertențe sau sesizarea unor aspecte care pun în dificultate aplicarea unor norme de procedură, argumentate cu punctul nostru de vedere, în ideea de a atrage atenția asupra lor atât practicienilor, cât și legiuitorului.

      Pentru că o prezentare dedicată strict aspectelor practice ar fi de multe ori săracă sau insuficient de explicită, am adăugat de multe ori și succinte examinări teoretice, bazate de o doctrină care este deja bine conturată.

      Pentru că argumentele de doctrină și problemele cu caracter practic să se îmbine și să se regăsească în comentariile și notele care însoțesc textele de lege și pentru a fi cât mai mult în actualitate cu chestiunile de drept care deja își fac simțită prezența, am apelat la contribuția unor practicieni cu multă experiență, respectiv judecatori din cadrul Curții de Apel Brașov, cărora le suntem recunoscători pentru sprijinul acordat.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.