×

Folosește codul REBELDECARTURESTI pentru 20% reducere!

O enciclopedie a Marii Uniri

O enciclopedie a Marii Uniri

7.8 / 10 (55 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2018
Editura:
Tip coperta:
Hardcover
Nr. pagini:
612
ISBN:
9789735777296

21105
20% cod:REBELDECARTURESTIi
Discountul se acordă prin aplicarea codului în campul aferent la plasarea comenzii.
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

„Nivelul de dezvoltare al unei culturi a fost şi încă mai este dat, printre altele, de numărul şi calitatea instrumentelor de lucru create. Enciclopediile, dicţionarele generale şi tematice, colecţiile de documente, publicaţiile periodice intrate în conştiinţa publică, mai nou bazele de date etc. reprezintă nu numai stadiul atins de o naţiune în cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea culturală, dar şi premisele unei corespunzătoare educaţii a generaţiilor viitoare. Tocmai de aceea, iniţiativa Institutului Cultural Român ca în anul Centenarului să fie elaborată o enciclopedie a personalităţilor care au avut un rol major în realizarea statului naţional unitar român în anul 1918 vine să confirme importanţa trecutului şi dezvoltarea identităţii unei naţiuni. (…)

Unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România, în cursul anului 1918, îşi are originea în efortul comun al mai multor generaţii, care au inclus persoane, dar şi asociaţii, ce prin acţiuni constante şi complexe, în timp, au reuşit să menţină individualitatea naţională românească din provinciile aflate sub dominaţie străină, să educe masele în spirit liberal-democratic şi naţional. (…)

Fie că sunt personalităţi arhicunoscute, fie că au rămas, pe nedrept, în penumbra istoriei, cu toţii au făcut posibilă organizarea, desfăşurarea, recunoaşterea şi, mai apoi, consolidarea Unirii. De la monarhii şi premierii din acea vreme, la miniştrii şi politicienii mai însemnaţi, comandanţii de armate, ofiţerii şi subofiţerii cu merite deosebite în Primul Război Mondial, ierarhii, dar şi preoţii ortodocşi sau greco-catolici, precum şi intelectualii, ziariştii care au militat pentru Unire, cu toţii şi-au câştigat un binemeritat loc în Panteonul Naţional.“ - coordonatorii

Recenzii și comentarii

de Corina C. | 30/11/2017 14:54

Daca anul trecut ne-am delectat cu Un baiat numit Craciun, anul acesta, cum este si un an al femeilor, oarecum, in care au aparut numeroase carti si pentru copii si nu numai (Povesti de seara pentru fete rebele, In apararea femeii cavernelor sau The Atlas of beauty) in care vorbesc femei sau se vorbeste despre ele, ne facem ziua mai frumoasa citind despre o fetita inteligenta care crede din rasputeri in magie, chiar daca totul in jurul ei pare ca se destrama. Este o lectie frumoasa despre cum sa ii tratezi pe cei care nu se comporta admirabil sau macar acceptabil. Desigur, Matt Haig n-a uitat sa strecoare umorul fin cu care ne-a obisnuit in prima carte. Nu este o serie sau continuarea primei carti chiar daca asa pare. A doua carte aparuta se poate citi si fara sa o cititi pe prima, dar daca sunteti fani ai seriilor de carti in general, sigur le veti citi in ordine cronologica. Poate o sa avem parte de inca o surpriza anul asta si se va edita in limba romana si Father Christmas, de acelasi autor. Mie, personal, mi-a placut mai mult Un baiat numit Craciun.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.