Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   ×

   Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 21 iunie, ora 16:00 și până luni, 24 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 25 iunie.

   O istorie culturala - Cititul

   O istorie culturala - Cititul

   4.0 / 10 ( 1 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2021
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   436
   Colectie:
   Traducatori:
   ISBN:
   9786067484991
   Dimensiuni: l: 15cm | H: 21cm
   Indisponibil
   Indisponibil online

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Cartea fascinanta a lui Steven Roger Fischer urmareste povestea lecturii din momentul in care simbolul a devenit semn pentru prima data pana la textele electronice din zilele noastre. Autorul descrie actul lecturii, practicantii acestuia si mediile lor sociale, precum si numeroasele manifestari ale lecturii pe piatra, os, scoarta de copac, perete, monument, tablita, sul, codex, carte, ecran si hartie electronica. Desi acest volum se concentreaza asupra citirii in Occident, descrie si dezvoltarea cititului in China, Coreea, Japonia, cele doua Americi si India. Printr-o asemenea istorie se spera ca s-ar putea castiga o intelegere mai buna nu numai a ceea ce a fost lectura in trecut si ce este astazi, ci si cum ar putea continua sa inspire si sa imbunatateasca lumea in viitor.

   Intreaga atitudine a societatii fata de lectura s-a schimbat odata cu aparitia tiparului. Fischer prezinta explozia comertului cu carte in aceasta perioada si audienta sa crescuta, apoi descrie aparitia ziarelor si a lecturilor publice. De asemenea, discuta despre dedicatia societatii fata de alfabetizarea publica in cadrul reformelor educationale cuprinzatoare din secolul al XVIII-lea si al XIX-lea si observa aparitia bibliotecilor gratuite, diferentele de gen in materie de lectura, publicitatea si listele „interzise” ale Bisericii sau ale statului. In cele din urma, el evalueaza viitorul, in care probabil comunicarea citita va depasi in curand comunicarea orala prin utilizarea computerului personal si a internetului si analizeaza „limbajul vizual” si teoriile moderne despre modul in care lectura este procesata in creierul uman. Ridicand intrebari cu privire la felul in care noul cititor poate remodela viitorul lecturii, el sugereaza o noua definitie radicala a ceea ce ar putea fi citirea.
   Scrierea este publica, cititul este intim. Scrierea este limitata, cititul liber. Scrierea ingheata momentul. Cititul este pentru totdeauna. - Steven Roger Fischer
   Cititul cuprinde mult mai mult decat munca sau internetul. Ceea ce este muzica pentru suflet, este cititul pentru minte. Cititul provoaca, imputerniceste, vrajeste, imbogateste. Percepem mici semne negre pe o hartie alba sau pe ecranul unui computer si ele ne deschid orizonturile catre noi perspective si modalitati de intelegere, ne inspira, ne dirijeaza existenta si ne conecteaza cu toata creatia. Cu siguranta nu poate exista o minune mai mare. - Steven Roger Fischer
   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.