Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      Opere IV. Supravietuirile: 1. Ramasitele mic-burgheze. 2. Armata mea de cavalerie

      Opere IV. Supravietuirile: 1. Ramasitele mic-burgheze. 2. Armata mea de cavalerie

      0.0 / 10 ( 0 votes)
      Binding:
      Hardcover
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2011
      Publisher:
      Page Count:
      488
      ISBN:
      9789734619580
      Dimensions: l: 13cm | H: 20cm
      Unavailable
      Unavailable
      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis

      „Mentinerea intr-un univers inchis, pe care un autor si-l asuma cu maxima sinceritate si in care se angajeaza total, este preferabila si mai aproape de marea poezie decit capacitatea de a crea personaje, situatii si lumi. (Mai aproape de poezie, e adevarat, nu de proza – dar cine ne-ar putea convinge vreodata ca intre poezie si proza vreunul din talgere atirna mai greu?) Oricum, Radu Cosasu isi scrie o aceeasi carte, si anume nu o carte de literatura, ci, intr-un fel, scrie exact asa cum traieste, cum isi traieste nu o viata la intimplare, o viata asumata si construita ca un univers independent, ci propria viata.” (Mircea Ivanescu)

      „Intr-un cuvint, Radu Cosasu ne da prilejul sa urmarim cum alter ego-ul sau conjuga fanatismele cu compromisurile, dupa o logica intortocheata, fragila si paguboasa, de mare efect caricatural. A scrie astfel la persoana intii, adica a vorbi fara complezenta despre tine, recunoscindu-ti orbirile, marginirile si lasitatile, cind cei care practica o asemenea formula narativa au, dimpotriva, obiceiul sa-si ofere compensatii ale frustrarilor sociomorale prin intermediul fictiunii literare, dovedeste o indrazneala artistica rara.” (Ovid S. Crohmalniceanu)

      „Surprinzatoare, dar in perfect acord cu intregul demers de asumare a trecutului poate parea absenta oricarei tentative de justificare a convingerilor de tinerete si a gesturilor care decurg din optiunea entuziasta pentru ideologia comunista. Consecvent cu sine insusi, Radu Cosasu nu este preocupat sa justifice, ci sa recupereze si sa inteleaga. Si o face intr-o maniera inconfundabila, reconstituind cu tandra, dar neiertatoare ironie accidentele de parcurs ale unui destin omenesc, prea omenesc...” (Carmen Musat)

      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.