Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Povestea banilor

      Povestea banilor

      6.3 / 10 ( 8 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2020
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      408
      Colectie:
      Traducatori:
      ISBN:
      9789735067922
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Adaugă în coș
      5400
      Livrare în 24h! (a doua zi) Limited

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Folosim banii în fiecare zi. Cu toatea astea, obiceiul de a oferi bucăți de hârtie pentru a cumpăra bunuri și servicii pare, în fond, complet absurd. O bancnotă de 20 de dolari, de exemplu, nu valorează mai mult, ca simplă bucată de hârtie, decât banii folosiți în jocul de Monopoly. Cum se face astfel că 20 de dolari valorează de fapt 20 de dolari? Plecând de la această întrebare simplă, Charles Wheelan ne dezvăluie universul surprinzător de viu din spatele banilor și al sistemului bancar și ne oferă răspunsuri la multe alte dileme ale lumii financiare: De ce există bani de hârtie (sau monede fiduciare, ca să folosim un termen sofisticat) și de ce unele țări, precum Zimbabwe în anii ’90, au tipărit atât de mulți, încât au ajuns să fie folosiți ca hârtie igienică? Cum utilizează băncile centrale puterea de a crea bani pentru a gestiona crizele financiare? De ce mare parte din țările europene au aceeași monedă, iar acest lucru provoacă atât de multe probleme? Este Bitcoin soluția pentru toate aceste dispute? În Povestea banilor, Charles Wheelan ne arată cum ar trebui să funcționeze băncile și sistemul monetar, precum și efectele devastatoare pe care le pot avea asupra societății inflația, deflația, ilichiditatea și alte fenomene monetare.

      „Wheelan este un fel de anti-Midas. Tot ce atinge prinde viață.“ — BURTON G. MALKIEL, profesor emerit al Universității Princeton

      „O lectură captivantă, care explică principiile de bază ale economiilor mondiale.“ — DARTREVIEW.COM


      CHARLES WHEELAN (n. 1966) este profesor de economie și politici publice la Centrul Rockefeller al Colegiului Dartmouth și fost corespondent pentru The Economist. De-a lungul timpului, a scris articole pentru Chicago Tribune, New York Times sau Wall Street Journal. Prima sa carte, Naked Economics: Undressing the Dismal Science (2002), o introducere accesibilă și captivantă în economie, a devenit rapid bestseller și a fost tradusă în peste zece limbi. De un succes similar s-au bucurat apoi și Naked Statistics: Stripping the Dread from the Data (2013) și Povestea banilor (Naked Money: A Revealing Look at What It Is and Why It Matters, 2016), în care Charles Wheelan își propune să explice pe înțelesul tuturor, cu ajutorul statisticii și politicilor monetare, cum funcționează lumea în care trăim.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.