Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Povestea familiei Heike

      Povestea familiei Heike

      10.0 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      512
      Traducatori:
      ISBN:
      9789734621347
      Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 22.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      La saptesprezece ani, razboinicul Kiyomori al clanului Heike e un flacau usuratic, sarac si flamind. La aproape cincizeci de ani a devenit deja capetenia clanului, tatal imparatesei si faima intregului Kyoto. Povestea familiei Heike e povestea vietii lui, urzita in mijlocul povestii celei mari, a curgerii timpului. Imparatii urca pe tron si sint siliti apoi sa‑l paraseasca; se duc razboaie lungi, capete cad si multimile sufera. Apoi, pe timp de pace, alte si alte multimi se bucura de muzici de lauta si de albeata florilor de cires si de prun.
      Povestea familiei Heike este o transpunere moderna a unei frumoase legende japoneze. Atmosfera sa exotica, puterea narativa, descrierile minutioase si poeticitatea limbajului vor cuceri cititorul contemporan, care va avea, citind-o, prilejul unei fermecatoare lectii de cultura si istorie a Japoniei.

      „Cind secretele marilor familii ale Japoniei se alatura tainelor din budoarele curtezanelor, cind traditia nepatata a calugarilor budisti este tulburata de revolte inspaimintatoare, doar onoarea razboinicilor mai sta in calea haosului. In tot acest labirint de evenimente, Eiji Yoshikawa plaseaza cu o neintrecuta maiestrie momentele de tensiune si stie cum sa faca sa rezoneze corzile narative ale Povestii sale, un adevarat bestseller.” (Chicago Chronicle)

      „Pentru cine e pasionat de trecutul unei mari natiuni, pentru tineri si virstnici in egala masura, Povestea familiei Heike aduce adevarata savoare a marilor legende.” (New York Newsday)

      Eiji Yoshikawa (1892‑1962), născut într‑o familie de samurai, a debutat pe scena literară cu romane de aventuri de mare succes, consacrîndu-se apoi genului istoric prin Povestea familiei Heiké şi capodopera sa, Musashi (apărută mai întîi în foileton în Asahi Shimbun, cel mai important ziar japonez, între 1935 şi 1939, reeditată de nu mai puţin de paisprezece ori şi adaptată pentru scenă, televiziune şi cinema). În anul 1960, lui Yoshikawa i s-a decernat Medalia Culturală, cea mai înaltă distincţie care poate fi acordată unui om de litere japonez, precum şi Ordinul Comorii Sacre. La Editura Polirom i-au mai fost traduse romanele: Musashi, Povestea familiei Heiké.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.