Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Psihic si materie

   Psihic si materie

   6.0 / 10 ( 1 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2016
   Editura:
   Tip copertă:
   Paperback
   Nr Pag:
   352
   Colectie:
   Traducatori:
   Ida Alexandrescu
   ISBN:
   5948417320081
   Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Acest nou volum al Marie-Louisei von Franz are drept tema centrala „psihicul si materia”. Este vorba aici despre o discutie cu privire la:

   - sincronicitate, sau coincidenta a doua sau mai multe evenimente care din punct de vedere al cauzalitatii nu au nicio legatura;

   - asa-numitul fenomen al „coincidentei” judicioase;

   - o polemica referitoare la notiunea de timp;

   - punctele de contact intre stiintele naturii si psihologia analitica in ceea ce priveste legatura dintre spirit si materie.

   Aceasta tema face parte in prezent dintre preocuparile majore ale diferitelor directii de cercetare, de exemplu: microfizica, medicina psihosomatica, biologia, fizica cuantica si psihologia abisala. Marie Louise von Franz s-a ocupat in peste treizeci de ani de activitate de probleme, cunostinte si teze atat din punctul de vedere al stiintelor sociale, cat si din cel al stiintelor naturale cu privire la tema amintita si care si-au gasit expresia in numeroase articole, lucrari si conferinte.

   Textele cuprinse in volumul de fata au fost redactate in perioada 1960-1986 si nu si-au pierdut din actualitatea si din importanta lor pentru o gandire holistica.
   Robert Hinshaw

   „Pentru Jung, numarul este un mijloc al spiritului nostru pentru a introduce ordinea in haosul fenomenelor, un instrument dat in vederea restabilirii ordinii sau intelegerii unui aranjament deja existent, adica a unei existente ordonate. El este mai degraba un element mintal arhaic decat un concept. Din punct de vedere psihologic, noi putem defini numarul ca un arhetip constientizatal ordinii. Jung il considera ca arhetip, deoarece inconstientul, ca si intuitiile aritmetice, utilizeaza adesea numerele ca factori de ordine, ceea ce se repeta, de asemenea, la nivelul constiintei. Ordonarile numerice pot fi prestabilite in constiinta ca toate celelalte structuri arhetipice pe care o conditioneaza mai degraba decat sa fie conditionate de ea. Numarul constituie un tertium comparationis ideal intre ceea ce noi numim de obicei psihic si materie, caci cantitatea numarabila este o caracteristica a fenomenelor materiale si o idee de forta ireductibila din spatele demonstratiei noastre matematice spirituale, bazata pe €žirefutabilitatea€ aranjamentelor care se sprijina pe numerele naturale. De aceea, numarul constituie un element fundamental al proceselor noastre de gandire.”
   Marie-Louise von Franz

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.