Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Regula exclusiunii

      Regula exclusiunii

      Excluderea probelor obtinute nelegal in procesul penal
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      160
      Colectie:
      ISBN:
      9786066738682
      Dimensiuni: l: 15cm | H: 21cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Este indeobste cunoscut ca noul Cod de procedura penala aduce o serie de substantiale schimbari cu privire la resorturile intime ale procesului penal, fiind rezonabil sa consideram ca elaboratorii sai, asa cum rezulta din insasi Expunerea de motive ce a fundamentat noua arhitectura procesual penala, au fost tributari nu doar jurisprudentei CEDO, ci si, intr-o considerabila si esentiala masura, jurisprudentei Curtii Supreme a Statelor Unite.

      De aceea, intelegerea si decelarea chestiunilor care privesc excluderea probelor obtinute nelegal chiar in mediul lor formativ, sistemul de drept american, este vitala pentru comprehensiunea exacta si aplicarea fidela a regulii exclusiunii in spatiul national. Cu toate acestea, lucrarea nu este structurata doar in cheie teoretica, ci se preocupa si de modul practic in care excluderea probelor a operat in spatiul ei nascent, cum a fost preluata in spetele instantei de la Strasbourg, dar si de modificarile pe care le-a suferit in diferite legislatii si jurisprudente nationale.

      De asemenea, teoreticienii si practicienii dreptului vor considera poate de interes o sugestie de lectura a unor pasaje altminteri sibilinice ale Codului de procedura penala, bunaoara teza finala a alin. (4) art. 102, „nu puteau fi obtinute in alt mod”, sintagma in spatele careia se afla un intreg univers juridic, edificat pe exceptii si principii insolite si de o frumusete, spunem noi, aparte.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.