Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Revolutia sfintilor

      Revolutia sfintilor

      Un studiu despre originea politicii radicale
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Editura:
      Nr. pagini:
      383
      Colectie:
      Traducatori:
      ISBN:
      9786068437217
      Adaugă în coș
      3661
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Încep această carte în speranţa de a scrie cu empatie despre o alegere umană pe care am considerat-o stranie și tulburătoare: decizia de a fi puritan, de a te reprima pe tine însuți și de a-i reprima pe alţii, de a manifesta o concepţie a sanctităţii în același timp abstractă și urgentă. La urma urmei, sfi nţenia calvinistă ne-a traumatizat pe toţi, lăsându-și urma dacă nu asupra conștiinţei noastre, atunci asupra gândurilor noastre ilicite, și merită întotdeauna să ne întoarcem în urmă și să ne punem întrebăriasupra rănilor noastre. Dar pe parcursul muncii mele, am decis că alegerea puritanismului nu este, de fapt, atât de diferită de alte alegeri ulterioare, pe care nu le găsesc nici stranii, nici tulburătoare. Sfântul calvinist mi se pare acum primul dintre acei agenţi autodisciplinaţi ai reconstrucţiei sociale și politice, care au apărut atât de frecvent în istoria modernă. El este distrugătorul unei ordini vechi faţă de care nu trebuie să fi m nostalgici. El este constructorul unui sistem represiv pe care, foarte probabil, trebuie să îl suportăm înainte de a putea evada din el și de a-l transcende. El este, mai presus de orice, un politician extraordinar de îndrăzneţ, inventiv și nemilos, așa cum trebuie să fi e un om care are „mari lucrări” de realizat, așa cum, poate, trebuie să fi e un om, căci „marile lucrări au mari dușmani.

      Michael Walzer (n. 1935), filosof american. A studiat istoria şi filosofia politică în Statele Unite ale Americii şi în Anglia, la Universităţile Brandeis, Cambridge şi Harvard. A predat la Universitatea Princeton (1962-1966) şi la Universitatea Harvard (1966-1980). Din 1980 este membru permanent al Şcolii de Ştiinţe Sociale din cadrul Institutului de Studii Avansate de la Princeton.

      Lucrări principale:

      The Revolution of the Saints. A Study in the Origins of Radical Politics [ed. rom.: Revoluţia sfinţilor. Un studiu despre originea politicii radicale, Editura Tact, Cluj,2013] (1965),
      Regicide and Revolution [Regicid şi revoluţie] (1974),
      Just and Unjust Wars [Războaie drepte şi nedrepte] (1977),
      Spheres of Justice [Sfere ale dreptăţii] (1983),
      Exodus and Revolution [ed. rom.: Exod şi revoluţie, Editura Tact, Cluj, 2011] (1985),
      Toward a Global Civil Society [Spre o societate civilă globală] (1995),
      On Toleration [Despre tolerare] (1997),
      Politics and Passion: Toward A More Egalitarian Liberalism [Politică şi pasiune: spre un liberalism mai egalitar] (2004).

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.