Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Solitarul solidar. Lordul Byron

      Solitarul solidar. Lordul Byron

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      184
      Colectie:
      ISBN:
      9789736456954
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Adaugă în coș
      1831
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      În anul 1785, capitanul de garda John Byron, considerat pe atunci „cel mai frumos barbat din Anglia”, prezenta fermecatoare in societate si cu renume de „amant impetuos”, s-a insurat cu Miss Catherine Gordon, singurul copil dar si singura mostenitoare a scotianului George Gordon Esq. of Gight. Proprietatea Gight fusese „candva!” mult mai intinsa, dar mostenitoarea ei avea multe alte resurse de venituri, chiar o „impresionanta suma de bani gheata”, motiv pentru care gurile barfitoare au palavragit cu malitie despre mirele interesat financiar – vaduv de abia un an, plin de datorii – si despre excentrica mireasa, despre care se spunea ca pe cat putea fi de sensibila, incapatanata sau violenta, pe atat era indragostita. [...] Dupa o perioada de doar un an, sub imperiul sentimentelor de nefericire si al lipsei de comunicare intre o ambitioasa bine educata si un risipitor, Catherine s-a supus inevitabilei despartiri. Doamna Byron, ruinata si asteptand un copil, s-a reintors in Anglia si s-a stabilit la Londra, la numarul 16 pe Holles Street [...]

      Asa incepe povestea Lordului Byron din volumul Solitarul solidar, povestea unei vieti aventuroase, care il poarta pe poet atat prin saloanele londoneze, cat si prin Italia si Grecia, unde isi gaseste sfarsitul in timpul razboiului de independenta si unde este celebrat ca un adevarat erou.

      Cea de-a doua parte a volumului semnat de Corina Cristea este dedicata operei Lordului Byron, care cuprinde atat versuri, cat si teatru.

      Corina Cristea

      Prozatoare si traducatoare, licentiata a Facultatii de Filologie a Universitatii Bucuresti, Corina Cristea a debutat cu volumul de povestiri Prietena mea, Si (1969), caruia i‑au urmat o serie de scrieri ce s‑au bucurat de cronici favorabile din partea unor critici precum G. Dimisianu, Mircea Iorgulescu, George Pruteanu, M. Ungheanu, Laurentiu Ulici

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.