Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Strategie pentru viitorul Romaniei

      Strategie pentru viitorul Romaniei

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      240
      ISBN:
      9789733210054
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      După marile schimbări din 1989, România și-a construit securitatea naţională pe trei piloni principali: „pilonul naţional” (Armata Română), „pilonul bilateral” (Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii) şi „pilonul aliat” (NATO).

      În actualul context de securitate, marcat de mutaţia din paradigma cooperării în cea a confruntării, este timpul pentru reconstrucţia „pilonului naţional”, grav neglijat în ultimii ani.Libertatea este valoarea democratică fundamentală şi trebuie apărată cu orice preţ, inclusiv cu înţelegerea şi acceptarea necesităţii fundamentate social, economic, istoric, cultural, conform căreia libertatea absolută nu este posibilă. Pentru a face posibilă afirmarea liberă a fiecărui individ, societatea trebuie să se conformeze unor reguli democratic stabilite şi acceptate. Aceste reguli trebuie să normeze şi modul de apărare a libertăţii atunci când există riscul să fie pierdută. Şi dacă asta presupune o educaţie civică, liber consimţită de altfel, în spiritul apărării valorilor democratice fundamentale, naţionale, istorice, culturale, sau un stagiu scurt de pregătire militară, dacă asta presupune asumarea apărării cu arma în mână, atunci aşa trebuie să se întâmple!
      Imperiile şi naţiunile puternice, indiferent de diplomaţia declarată public şi în diverse acorduri şi tratate, își vor urmări acerb interesele lor, în timp ce naţiunile mici şi medii vor trebui să se adapteze acestora, rămânând permanent la remorca istoriei.
      Răspunsul la întrebarea „Ne apără NATO?” este simplu: Da. În măsura în care ne apărăm singuri! Şi în măsura în care contribuim şi noi la propria noastră apărare. Pentru că NATO suntem noi!
      Dar înainte să își construiască apărarea împotriva amenințărilor din exterior, România trebuie să le elimine pe cele din interior. (Victor Strîmbeanu)


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.