Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Teatru
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      376
      ISBN:
      9786064600196
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Liviu Rebreanu s-a ilustrat strălucit ca romancier. Ion, Pădurea spânzuraţilor, Răscoala sunt pietre de hotar ale beletristicii noastre. Tot el însă a fost şi un interesant comediograf Plicul reprezentând o satiră la adresa moravurilor unei lumi în care afacerismul şi lipsa de scrupule îmbrăcau cele mai insolite aspecte. Preocupat de destinele teoriei teatrului în mai mică măsură, Rebreanu a înjghebat totuşi un punct de vedere cuprinzător asupra principalelor probleme pe care aceasta le însumează.


      Într-un avântat articol intitulat „Cred”, Liviu Rebreanu îşi expune principalele convingeri legate de actul creator în general, lăsându-ne să întrevedem exigenţele care l-au însufleţit permanent, atât faţă de sine, cât şi faţă de alţii.Arta, din punctul lui de vedere, înseamnă creaţia de oameni şi de viaţă. Creând oamenii vii, cu viaţă proprie, cu lume proprie, scriitorul se apropie de misterul eternităţii.Nu frumosul, o născocire omenească, interesează în artă, ci pulsaţia vieţii.

      Când ai reuşit să închizi în cuvinte câteva clipe de viaţă adevărată, ai realizat o operă mai preţioasă decât toate frazele frumoase din lume.

      Precum naşterea, iubirea şi moartea alcătuiesc enigmele cele mai legate de viaţa omenească, tot ele preocupă mai mult şi pe scriitorul care încearcă să creeze viaţă. Literatura rezultată din asemenea preocupări nu va mulţumi, poate, nici pe superesteţii ce savurează numai rafinările stilistice sau extravaganţele sentimentale, nici pe amatorii de povestiri gentile de salon. Nici n-are nevoie. Literatura trăieşte prin ea şi pentru ea însăşi. Durabilitatea ei atârnă numai de cantitatea de viaţă veritabilă ce o cuprinde.
      Eugen Virgil Nicoară

      CUPRINS
      Cadrilul
      Plicul
      Apostolii
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.