Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Teatrul si dublul sau urmat de Teatrul lui Seraphin si de alte texte despre teatru

      Teatrul si dublul sau urmat de Teatrul lui Seraphin si de alte texte despre teatru

      4.0 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      280
      ISBN:
      9786066649483
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil online

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Trebuie să o sfârșim cu această idee a capodoperelorrezervate unei așa-zise elite, și pe care mulțimea nu le înțelege; și să ne spunem că nu există în spirit un cartier exclusiv cum există pentru apropierile sexuale clandestine.Capodoperele trecutului sunt bune pentru trecut: elenu sunt bune pentru noi. Avem dreptul să spunem ceea ces-a spus și chiar ceea ce nu s-a spus într-un fel care să neaparțină, care să fie imediat, direct […].E idiot să reproșezi gloatei că nu are simțul sublimului […] dacă de exemplu mulțimea actuală nu maiînțelege Oedip rege, voi îndrăzni să spun că e vina luiOedip rege și nu a mulțimii.

      Antonin ARTAUD


      „Teatrul Alfred Jarry a fost creat pentru a se servi de teatru, iar nu pentru a-l servi”; în consecință, spectacolul artaudian are o miză transestetică,metamorfozându-se într-o „adevărată operațiune magică”, ale cărei efecte țintesc renovarea spirituală a actorului și a spectatorului. Aceasta și pentru că replicile și gesturile spectaculare conțin „o anumită forță de deflagrație”. Înființat ca o reacție decisă împotriva teatrului purmimetic, refuzând, totodată, să mai considere teatrul doarun simplu „muzeu al capodoperelor”, Teatrul AlfredJarry preconizează revitalizarea „spectacolului total” sau,altfel spus, a „spectacolului integral”, bazat pe desfoliereadeplină, prin obiecte, sunete și semne, a limbajului fizicși concret, adică a scriiturii scenice propriu-zise.

      Ion VARTIC

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.