Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   ×

   Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 21 iunie, ora 16:00 și până luni, 24 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 25 iunie.

   Tesatoarea

   Tesatoarea

   Opera instrumentala
   5.5 / 10 ( 2 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2023
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   288
   ISBN:
   9786069028711
   Dimensiuni: l: 14cm | H: 20cm | 80g
   Indisponibil
   Indisponibil online

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   „În fața acestei cărți, orice obiecție adusă feminismului în estetic, și invers, se usucă și pică, pentru că ne aflăm în fața unui magnum opus al literaturii feministe. O capodoperă feministă este și o critică a culturii. O capodoperă feministă este și o critică a epistemei privirii. O capodoperă feministă este și o autobiografie. O capodoperă feministă este și Țesătoarea care țese, și tot țese. Medeea Iancu este arhitecta unei estetici care îți taie răsuflarea pe moment, dar care se asigură că mai apoi privirea ta nu va mai cunoaște sinoptoforul. Medeea Iancu este autoarea unghiului de fugă al literaturii autohtone.” (Alexandru Adam)


   „Compusă sub forma unei simfonii poetice ample, cartea Medeei Iancu reprezintă una dintre cele mai complexe sinteze (muzicale) ale literaturii feministe contemporane, arătând limpede traseul parcurs de lirica eliberatoare specifică spațiului nostru estic. Limbajul periferiei, prins între categoriile universale occidentale și nevoia de a scăpa acelor discursuri formatoare care îl controlează, încearcă să dezvăluie subiectivitățile politice problematice pe care le generează în lipsa unei reflecții critice adecvate. Dezvrăjirea pe care ne-o propune Țesătoarea, operă sonoră și colectivă în același timp, devine un moment important prin care nume generice, precum: femeia sau bărbatul universal, sunt destrămate, în fața noastră rețesându-se noi posibilități și forme de a viețui. O scriitură performativă, permanent deschisă și în producere.” (Iulia Militaru)


   „O carte ca un curcubeu arcuit peste grădina cu frunzișuri încă umede: aceeași bucurie, aceeași profundă conexiune senzorială vă va surprinde când o citiți. Ascultați cu încredere acest zumzet care crește în intensitate, cu fiecare pagină. Este sunetul unei lupte devenite cântec. Țesătoarea, minunata carte a Medeei Iancu, vibrează de la un capăt la altul împreună cu cel de-al patrulea val feminist: aici, temele și abordările politice care păreau separate pentru totdeauna își regăsesc unitatea, se armonizează și creează împreună o mișcare teribilă. Scriind în acorduri queer-feministe și împotriva tuturor asupririlor, scoțând la lumină nenumărate și foarte diverse aspecte ale vieții într-o societate care împinge violent spre margini toate corpurile neconforme, Medeea Iancu descrie orizontul eliberării, în toate culorile sale.” (Laura Sandu)


   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.